Kurkuma

Kurkuma is een gezonde specerij die beter bekend staat als geelwortel en hij wordt gewonnen uit de ‘Curcuma Longa’ plant. Kurkuma heeft verschillende reinigende en heilzame eigenschappen en daarom zijn er ook voedingssupplementen op de markt gebracht waar deze specerij in verwerkt zit. Ons voedingssupplement Advanced Antioxidant Support bevat onder andere Curcumin C3 Complex® en is o.a. goed voor de huid, het hart en de bloedvaten. Dit supplement biedt onze cellen en weefsels bescherming tegen veroudering. Deze kurkuma tabletten bieden een optimale bescherming tegen oxidatieve schade en zijn daardoor bijzonder geschikt voor mensen die zichzelf het beste willen gunnen.

Kurkuma tabletten kopen doet u online in de webshop van Perfect Health. Het geelwortel extract dat verwerkt zit in de Advanced Antioxidant Support heeft een positieve uitwerking op de huid, de lever, de gal, het geheugen, en is een krachtige antioxidant. Als u kiest voor dit supplement, dan kunt u profiteren van de werking van dit gepatenteerde keurmerk. Doordat Advanced Antioxidant Support bestaat uit een breed spectrum van dit soort krachtige antioxidanten is de werking nog veel beter, dan wanneer alleen kurkuma zou worden gebruikt.

Kurkuma tabletten van Perfect Health

De Curcuma Longa plant behoort tot de exotische Zingiberaceae-familie en komt oorspronkelijk uit het Aziatische Thailand, maar deze statige plant is nu voornamelijk te vinden in India. Deze plant heeft grote en krachtige stelen en indrukwekkende bladeren. Door de wortelstok van de plant te vermalen wordt er geel pigment gewonnen en dit wordt dan weer verwerkt in de kurkuma tabletten. De gezondheidseffecten van dit natuurlijke bestanddeel worden vooral toegeschreven aan de sterke anti oxidatieve en celkern beschermende eigenschappen. Er is de laatste jaren veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar geelwortel en de gezonde effecten die kurkuma teweeg brengt na inname. Uit de onderzoeken is gebleken dat kurkuma een zeer groot toepassingsgebied heeft en zowel therapeutisch en preventief van waarde kan zijn om de gezondheid te verbeteren.

De positieve effecten van Kurkuma-extracten

Kurkuma werd van oudsher ingezet binnen de traditionele kruidengeneeskunde bij uiteenlopende situaties. Mensen die problemen hadden met de lever, maagdarmverschijnselen, (brand)wonden en oogklachten kregen kurkuma voorgeschreven. De werking van de ‘Curcuma Longa’ is voor een groot deel te danken aan de aanwezigheid van curcuminoïden en overige essentiële oliën. De curcuminoïden bieden de lever onder andere bescherming, ze bezitten anti oxidatieve eigenschappen. Kurkuma pillen en tabletten kunnen dus ingezet worden bij diverse ongemakken.

Voor hoogwaardige voedingssupplementen zoals kurkuma capsules kunt u terecht bij Perfect Health. Al onze voedingssupplementen zijn van een hoogwaardige kwaliteit en hebben optimale en veilige doseringen. Als u persoonlijk en deskundig advies wil ontvangen dan staat ons adviesteam graag voor u klaar. Neem contact met ons op!

Misschien ook interessant?