Cyber Monday, 15% korting op alle supplementen! Code: CYBERM (excl. herhaalservice en voordeelverpakkingen)

Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Alles over Echinacea

Echinacea

Echinacea is de naam voor een groep bloeiende planten afkomstig uit Noord-Amerika waar de planten in open beboste gebieden en op prairies groeit. Inheemse volkeren uit Noord-Amerika gebruiken de wortels en bladeren van de plant ter verbetering van het immuunsysteem en om het lichaam te beschermen. Er bestaan in totaal 9 verschillende soorten van de plant, waarvan de Echinacea purpurea de meest populaire is. Deze plant beschikt over een kegelvormige zaadknop met stekelige schubben en wordt in Nederland ook wel rode zonnehoed genoemd. Andere soorten zijn de onder andere de Echinacea laevigata, Echinacea pallida en Echinacea tennesseensis.

Onderwerpen in dit artikel:

  • Actieve bestanddelen van de Echinacea
  • De werking van Echinacea
  • Het gebruik van Echinacea

Actieve bestanddelen van de Echinacea

De Echinacea plant bevat een breed spectrum actieve verbindingen. De wortel van de plant is het meest voedzame deel maar ook de rest van de plant kan worden gebruikt. In de plant zitten onder meer polysachariden, alkylamiden, cafeinezuurderivaten en polyacetylenen. Deze verbindingen worden in verband met gebracht met diverse gezondheidsvoordelen. Ook bevat de plant verschillende etherische oliën en flavonoïden zoals kaemferol, rutine, quercetine en luteoline, polyalkenen en de mineralen ijzer, silicium en aluminium.

Immune Forte ComplexOndersteunt het immuunsysteem en helpt de weerstandBevat Echinacea, Astragalus, Vlierbes, Olijfblad, Reishi, KnoflookKrachtige kruiden en een extra hoge dosering zinkVoor dagelijks gebruik of kortstondig intensief gebruikNu bestellen arrow right arrow right

De werking van Echinacea

Echinacea staat bekend om zijn positieve effecten op het immuunsysteem. Naar de werking van Echinacea zijn diverse wetenschappelijke onderzoeken gedaan. Uit onderzoek is gebleken dat het gebruik van de Echinacea purpurea een stimulerende werking heeft op de aanmaak van afweercellen in het lichaam wat een positief effect heeft op de weerstand*. Een kuur met Echinacea heeft preventief een positief effect op het immuunsysteem maar kan ook behulpzaam zijn bij eerste tekenen van verkoudheid.

Het gebruik van Echinacea

Echinacea is verkrijgbaar als thee maar ook als suppletie in de vorm van tabletten of druppels. Een supplement bevat veelal een of twee soorten van de Enchinaceawortel in combinatie met andere ingrediënten zoals vitamine C welke ook een positief effect kan hebben op het immuunsysteem. Houd bij inname van een Echinacea supplement altijd de aanbevolen dossering aan.

*Gezondheidsclaim is lopende

Advies nodig over Echinacea?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Ubiquinol
Lactose-intolerantie
Brain fog

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.