10% korting ontvangen?
15% korting op Q10 Ubiquinol t/m 6 maart. CODE: Q15 (n.v.t. op herhaalservice & voordeelverpakkingen)
Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Antioxidanten een goede vorm van zonbescherming

Zonbescherming

Vrijwel iedereen houdt van de zon. De zon geeft warmte en bezorgt ons in de zomer een lekker kleurtje. De zon heeft zowel positieve als negatieve effecten op de huid. Onder invloed van Uv-straling van de zon, maakt de huid vitamine D aan. Vitamine D is de activator van ons immuunsysteem. Door voldoende vitamine D worden we vitaler. Eveneens is voldoende vitamine D van belang voor de hormoonhuishouding. Bij voldoende aanmaak van vitamine D in ons lichaam voelen we ons ook beter. Inmiddels zijn er legio studies beschikbaar die aantonen dat voldoende vitamine D voor verschillende gezondheidsfuncties van groot belang is.

Hoewel de zon een positief effect kan hebben op de zon, is er ook een negatieve kant. Bij langdurige blootstelling aan de zon, komen de zonstralingen namelijk steeds dieper in de huid. Hierdoor breekt de huid sneller collageen af, waardoor de elasticiteit en stevigheid van de huid achteruitgaan. Hierdoor ontstaan er sneller rimpels. De bruine kleur die onze huid krijgt na blootstelling van de zon is eigenlijk het gevolg DNA-schade aan de huidcellen. Pas daarom ook op met blootstelling van de huid aan de zon. Zodra de huid een rode kleur krijgt, is dit vaak een teken dat deze al te veel is blootgesteld aan de zon. Probeer tussen 12 uur en 3 uur ’s middags de zon te vermijden, dan is deze op zijn sterkst. Buiten deze uren is de zon een stuk minder sterk. Gaat u toch onbeschermd de zon in? Beperk dit dan altijd tot het minimum. Hoelang u onbeschermd in de zon kunt zitten is afhankelijk van het huidtype en de zon kracht. De formule om uit te rekenen hoelang u onbeschermd kunt zonnen is het huidtype gedeeld door de zonkracht. Aan het huidtype zijn getallen verbonden: type 1=60, type 2 =100, type 3=200 en type 4=300. Heeft u huidtype 2 en is de zonkracht 3? Dan kunt u ongeveer 30 minuten onbeschermd zonnen (100:3).

Huid beschermen tegen de zon

Wanneer we onze huid blootstellen aan de zon, is het van groot belang om deze te beschermen om schade te voorkomen. Dit kan met behulp van zonbescherming met SPF. SPF biedt echter niet 100% bescherming tegen de schadelijke straling van de zon die we op onze huid krijgen. Zo zorgt een SPF 15 ervoor dat ongeveer 93% van de Uv-straling wordt tegengehouden, SPF 30 houdt 97% tegen en SPF 50 zo’n 98%. Het restje Uv-straling dat wel op de huid komt, activeert vrije radicalen. Deze vrije radicalen brengen schade aan en zullen tekenen van huidveroudering versnellen. Om een te veel aan vrije radicalen door Uv-straling zoveel mogelijk op te vangen, is het ook aan te raden om antioxidanten te gebruiken. Dit biedt ook een betere bescherming mocht u een keer vergeten zijn u goed in te smeren.

Antioxidanten zijn bepaalde vitamines, mineralen en stoffen die onder andere voorkomen in gezonde voeding. Antioxidanten neutraliseren de schade die veroorzaakt wordt door de vrije radicalen die door blootstelling aan de zon vrijkomen. Antioxidanten boosten de effectiviteit van uw zonnebrand wat zorgt voor een maximale bescherming. Daarnaast zorgen antioxidanten voor de neutralisatie van vrije radicalen die door bijvoorbeeld stress, medicijngebruik, verkeerde voeding, overgewicht, roken en milieuvervuiling worden veroorzaakt. Antioxidanten helpen hierbij het algehele ouderdomsproces te vertragen.

Voldoende antioxidanten binnenkrijgen.

Er zijn diverse antioxidanten welke in voeding en supplementen voorkomen. Voorbeelden van antioxidanten zijn vitamine C, vitamine E, selenium en bètacaroteen. Antioxidanten komen voornamelijk voor in groente en fruit maar ook in chocolade, noten, olijfolie, volkoren granen, gevogelte en zeevruchten. Voorbeelden van fruit vol antioxidanten zijn bosbessen, frambozen, aardbeien, granaatappel en gedroogde pruimen. Voorbeelden van groenten vol antioxidanten zijn spinazie, broccoli, bieten, aubergine, spruitjes en boerenkool.

Ook zijn er supplementen beschikbaar die u kunt slikken om voldoende antioxidanten binnen te krijgen. Een hoog gedoseerd Antioxidanten complex is Advanced Antioxidant Support van Perfect Health. Deze supplementen kunnen worden ingezet door iedereen die extra aandacht wil geven aan zijn of haar cel bescherming. In het bijzonder bescherming van weefsels die relevant zijn voor invloeden van buitenaf zoals de invloed van de zon.

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Het belang van Curcuma
Zijn hoge doseringen in voedingssupplementen veilig?
Supplementen kopen: waar moet je op letten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.