10% korting ontvangen?
15% korting op Q10 Ubiquinol t/m 6 maart. CODE: Q15 (n.v.t. op herhaalservice & voordeelverpakkingen)
Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Ashwagandha en Rhodiola: een krachtige combinatie

Ashwagandha en Rhodiola

Ashwagandha en Rhodiola zijn beide adaptogene kruiden. Adaptogenen zijn kruiden en andere stoffen die het lichaam ondersteunen om zich aan te passen aan bijvoorbeeld stressoren waardoor balans ontstaat. Adaptogenen helpen de weerstand te verhogen en geven energie door het zenuwstelsel en immuunsysteem beter in balans te brengen. Ashwagandha en Rhodola bieden beide gezondheidseigenschappen en onderlinge verschillen, maar kunnen vanwege overlappende eigenschappen ook goed samen worden ingezet. In deze blog vertellen we je meer over de werking van Ashwagandha en Rhodiola en de kracht van het combineren van beide adaptogenen.

Onderwerpen in dit artikel:

  • Ashwaganda
  • Rhodiola
  • Ashwagandha en Rhodiola combineren

Ashwaganda

Ashwagandha is een plantensoort die behoort tot het geslacht Withania. De Ashwagandha plant is een kleine struik voorzien van gele bloemen die oorspronkelijk voorkomt in India, Noord- Afrika en het Midden-Oosten. Ashwagandha wordt ook wel gingseng genoemd. De plant is één van de belangrijkste kruiden uit de traditionele geneeskunde in India, Ayurveda. Binnen de Ayurveda wordt het kruid al eeuwen gebruikt vanwege diverse gezondheidsvoordelen. Ashwagandha brengt tot rust en maakt weerbaarder voor zowel mentale als fysieke stress*. Onderzoeken hebben aangetoond dat Ashwagandha stress, vermoeidheid en angst op een positief significante manier ondersteunt in vergelijking met een placebo. Daarnaast kan Ashwaganda bijdragen aan een beter geheugen en betere focus*.

Stress Relief ComplexOndersteunt het lichaam in periodes van stress en vermoeidheidGoed voor geestelijke balans en nachtrustOpbeurend en rustgevendASHWAGANDA KSM-66 en RHODIOLANu bestellen arrow right arrow right

Rhodiola

Rhodiola groeit oorspronkelijk in bergachtige gebieden in IJsland, Groenland, Siberië en het noorden van Amerika en China. Er zijn vele verschillende soorten Rhodiola, waarvan de Rhodiola Rosea de soort is die actieve bestanddelen bevat zoals fytosterolen, flavonoïden, glycosiden, fenolen en etherische oliën. Ook Rhodiola is een belangrijke plant in de traditionele geneeskunde en heeft een veelzijdige werking. Rhodiola wordt gebruikt om de weerbaarheid tegen oxidatieve stress te verbeteren*. Ook helpt het kruid gunstig bij psychische stress*, werkt het stimulerend bij vermoeidheid, draagt bij aan een betere  hersenfunctie en de gemoedstoestand*. Daarnaast heeft Rhodiola een normaliserend vermogen op het cortisol. Het cortisol staat bekend als stress hormoon dat in stressvolle situaties of bij een lage bloedsuikerspiegel door de bijnieren wordt afgegeven. Een normaal  cortisolgehalte is nodig voor balans in het hormonale systeem, dat uitermate belangrijk is voor het geheugen, het energielevel en de weerstand.  

Doe de Online Vitaminen CheckGratis leefstijl analyseBinnen 2 uur de uitslagNAAR ONLINE VITAMINEN CHECK arrow right arrow right

Ashwagandha en Rhodiola combineren


Ashwagandha en Rhodiola zijn beide krachtige adaptogene kruiden die zich aanpassen aan de behoeftes van ons lichaam en ons weerbaarder kunnen maken tegen stress en kunnen helpen ter ondersteuning bij vermoeidheid.* Ashwagandha en Rhodiola hebben als adaptogenen ieder hun eigen werking maar kunnen ook ontzettend goed samen gebruikt worden. De werking van beide kruiden overlapt, maar over het algemeen werkt Ashwaganda meer ontspannend en maakt Rhodiola energieker. Het combineren van Ashwaganda en Rhodiola zorgt voor synergie en nog sterkere werking, met als gevolg gecontroleerde, kalme en gefocuste energie. 

Tot slot

Wil je profiteren van de krachtige werking van Ashwaganda en Rhodiola? Kies dan voor een hoogwaardig supplement dat voldoende werkzame stoffen bevat. Een supplement voorzien van beide adaptogenen zorgt voor nog sterkere en synergetische werking.

*gezondheidsclaim is lopende

 

Advies nodig over het immuunsysteem?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Het belang van Curcuma
Zijn hoge doseringen in voedingssupplementen veilig?
Supplementen kopen: waar moet je op letten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.