10% korting ontvangen?
15% korting op Q10 Ubiquinol t/m 6 maart. CODE: Q15 (n.v.t. op herhaalservice & voordeelverpakkingen)
Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Ashwagandha

Ashwagandha kruid

Ashwagandha is een plant uit de Solanaceae familie die voorkomt in India en Noord-Amerika. De wortels van deze plant worden gebruikt binnen de Ayurvedische kruidenkunde. Ayurveda is een traditionele en natuurlijke geneeskunde uit India die al meer dan 5000 jaar wordt beoefend, hierbij staan Ayurvedische kruiden, waaronder Ashwagandha, centraal. Ook in de Westerse wereld groeit de interesse voor Ashwagandha dankzij de adaptogene eigenschappen die het kruid heeft. Adaptogenen zijn een verzameling van natuurlijk voorkomende verbindingen welke een therapeutische werking hebben en de fysiologische balans kunnen herstellen. Adaptogenen zijn erg geliefd vanwege hun stress verlagende, prestatie bevorderende en weerstand verhogende eigenschappen.

Wat kan Ashwagandha voor u betekenen?

Het heilzame kruid Ashwagandha kan voordelen bieden voor uw lichaam en hersenen. Dankzij de adaptogene werking van Ashwagandha kan deze zowel rustgevend als stimulerend werken, afhankelijk van de situatie. Ashwagandha is een krachtig antioxidant, dat werkt als een zeer krachtige anti-aging. Daarnaast kan het kruid het immuunsysteem verbeteren en biedt het weerstand tegen stress. Ashwagandha is het meest bekend vanwege het vermogen om stress te verminderen. Studies hebben aangetoond dat Ashwagandha de symptomen bij mensen die te kampen hebben met stress kan verminderen.

In Ayurverdische kruidenkunde wordt ashwagandha gekenmerkt als een ‘rasayan”, wat betekent dat het wordt gebruikt om de fysieke en mentale gezondheid te bevorderen. Veel mensen kopen een supplement met Ashwaganda om zich in stresssituaties beter aan te passen. Ook wordt het gebruikt om beter te kunnen slapen en om een evenwichtige geest te hebben.

Het gebruik van Ashwagandha

Ashwagandha wordt al duizenden jaren gebruikt in de Ayurvedische kruidenkunde. We durven dan ook wel te stellen dat het een veilig product is. Bij Ashwagandha is het echter net als bij andere producten wel belangrijk dat u deze gebruikt in een normale dosering. De gebruikelijke dosering van Ashwagandha is zo’n 200 tot 600 milligram per dag. Bij een normale dossering zal er geen sprake zijn van bijwerkingen. Ashwagandha heeft een sterke smaak. Wanneer u capsules of tabletten gebruikt zult u hier geen last van ondervinden.

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Het belang van Curcuma
Zijn hoge doseringen in voedingssupplementen veilig?
Supplementen kopen: waar moet je op letten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.