Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Bacopa monnieri goed voor de hersenen?

Bacopa Monnieri

Bacopa monnieri wordt ook wel Brahmi genoemd en is een klein bodemplantje dat wereldwijd voorkomt maar vooral groeit op vochtige plaatsen zoals de moerassen en oevers in India. De plant is een bekend kruidenpreparaat uit de Ayurveda geneeskunde. De Bacopa staat vooral bekend als een tonicum voor de hersenen, de werkzaamheid van het kruid wordt al meer dan 3000 jaar benut en toegepast onder andere ter verbetering van het geheugen. Naast revitaliserend middel voor de hersenen reikt de werking van het kruid verder. Zo kan het kruid helpen bij het verlichten en voorkomen van stress en bevordert het een goede nachtrust. Daarnaast heeft Bacopa ook een positieve invloed op de galblaas. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de inzetbaarheid voor Bacopa onder andere met betrekking tot het verbeteren van het geheugen.

Waar is Bacopa Monnieri goed voor?

De Bacopa Monnieri kan worden gebruikt ter verbetering van het geheugen en het bevorderen van het concentratievermogen. De Bacopa bevat onder andere de stoffen Bacoside A en Bacoside B. Deze stoffen zijn verantwoordelijk voor de gunstige eigenschappen die het kruid bezit. Bacoside A en B zijn twee natuurlijke verbindingen die transmisside tussen de zenuwcellen beïnvloeden. Ze zijn verantwoordelijk voor de ondersteuning aan de hersenen en helpen natuurlijke productie van neurotransmitters zoals Acetylcholine, Serotonine goed verlopen. Door toegenomen hoeveelheid van deze neurotransmitters dankzij de stoffen in de Bacopa monnieri worden de neuronen (zenuwcellen in de hersenen) in staat gesteld om efficiënter te communiceren en nieuw verworven informatie gemakkelijker te verwerven. Daarnaast bevat de Bacopa monnieri concentraties van belangrijke antioxidanten: Superoxide Dismutases. Deze helpen om schadelijke vrije zuurstofradicalen op te ruimen, waardoor het intreden van mentale vermoeidheid langer wordt uitgesteld. Ook bevat de Bacopa brahmosiden. Deze bestanddelen zijn verantwoordelijk voor de kalmerende en rustgevende werking van de plant. Dit maakt dat Bacoside ook kan worden ingezet bij stress, angst of nervositeit. In tegenstelling tot andere rustgevende middelen treedt er geen sloomheid op maar maakt de Bacopa juist helder van geest.

Wanneer Bacopa gebruiken?

Bacopa monnieri is een zeer veilig en effectief middel om uw geheugen te ondersteunen. In principe kan iedereen het middel veilig gebruiken. Ook kunt u ook kiezen voor Brain Support van Perfect Health. De Brain Support capsules bestaan uit een hoog gedoseerd breed spectrum complex met unieke samenstelling en bevatten onder andere Bacopa monnieri. Deze combinatie met andere hoogwaardige hersenstoffen zorgt voor een synergetisch resultaat. Brain Support kan worden ingezet wanneer u extra aandacht aan uw brein wilt geven en kan duurzaam worden ingezet ten behoeve van cognitieve ondersteuning zoals geheugen, concentratie en geestelijk welzijn.

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Curcuma
Zink
Cortisol de oorzaak van slechte slaap

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.