10% korting ontvangen?
15% korting op Q10 Ubiquinol t/m 6 maart. CODE: Q15 (n.v.t. op herhaalservice & voordeelverpakkingen)
Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Berberine

Berberine

Berberine is een bioactieve stof die uit verschillende planten kan worden gewonnen, waaronder uit een groep struiken die Berberis worden genoemd. Berberine bevindt zich in de wortels, stam, bast en in de bessen van de plant en heeft een gele kleur. Berberine kent zijn oorsprong in Azië en wordt al lange tijd ingezet in de Chinese geneeskunde bij het behandelen van diverse gezondheidsdoelen. Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar Berberine en dankzij de gunstige effecten bij diverse gezondheidsongemakken wordt Berberine ook in Europa steeds populairder.

Onderwerpen in dit artikel:

  • De werking van berberine
  • De gezondheidsvoordelen van berberine
  • Het gebruik van berberine

De werking van berberine in het lichaam

Na inname van Berberine wordt de stof opgenomen in de bloedbaan waarna het de cellen binnengaat. In de lichaamscellen bindt berberine zich aan verschillende moleculen en verandert het de functie daarvan. Een belangrijke functie van berberine is het activeren van het AMPK enzym. Dit enzym bevindt zich in de cellen van de verschillende organen en speelt een belangrijke rol bij het reguleren van de stofwisseling. Daarnaast worden ook andere moleculen in cellen door berberine beïnvloed.

De gezondheidsvoordelen van berberine

Berberine biedt diverse gezondheidsvoordelen waaronder gunstige effecten op het gezond houden van hart en vaten. Risicofactoren voor hart- en vaatproblemen zijn een hoge bloedsuikerspiegel en te hoog cholesterol. Berberine kan bijdragen aan het behoud van een normaal cholesterolgehalte, het apolipoproteïne B en het enzym PCSK9 kan helpen remmen waardoor meer LD-cholesterol uit de bloedbaan wordt verwijderd*. Ook zijn er onderzoeken die een gunstig effect aantonen van berberine op de bloedsuikerspiegel*. Daarnaast kan berberine de opbouw van vet in de lever helpen verminderen en worden en antioxidatieveeigenschappen aan de stof toegeschreven*.  

Heart SupportGoed voor hart, bloedvaten en cholesterol*Goed voor de bloedsuikerspiegelMet Rode Gist Rijst (Monacoline K), Q10 , Berberine en nog véél meerNu bestellen arrow right arrow right

Het gebruik van berberine

Berberine is een natuurlijke stof die verkrijgbaar is in supplementvorm. Kies om te profiteren van de gezondheidsvoordelen van berberine altijd voor een supplement dat zuivere en hoogwaardige ingrediënten bevat. In de aanbevolen dossering heeft berberine een lage toxiciteit en mag langere tijd gebruik worden. Berberine kan de opname van B-vitaminen positief beïnvloeden, een supplement dat naast berberine ook andere vitaminen en mineralen bevat of berberine slikken in combinatie met een goede multivitaminen kan gunstig werken.

Tot slot

Berberine is een multifunctionele stof die verschillende gezondheidsvoordelen biedt. Een hoge bloedsuikerspiegel en verhoogd cholesterol zijn grote risicofactoren voor hartaandoeningen. Berberine kan bijdragen aan het behoud van een normale bloedsuikerspiegel en cholesterolgehalte en kan hierdoor in combinatie met een gezonde leefstijl bijdragen een het behoud van gezonde hart en vaten. Kies voor een hoogwaardig en kwalitatief berberine supplement voor optimale werking.

*Gezondheidsclaim is lopende

Advies nodig over Berberine?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Het belang van Curcuma
Zijn hoge doseringen in voedingssupplementen veilig?
Supplementen kopen: waar moet je op letten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.