10% korting ontvangen?
15% korting op Q10 Ubiquinol t/m 6 maart. CODE: Q15 (n.v.t. op herhaalservice & voordeelverpakkingen)
Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Biotine

Biotine

Biotine wordt ook wel vitamine B8 genoemd en maakt deel uit van het vitamine B-complex, dat bestaat uit meerdere afzonderlijke B vitamines. Biotine is een wateroplosbare vitamine. Dit betekent dat het lichaam alleen de hoeveelheid van deze vitamine opneemt die het nodig heeft. Een eventueel overschot verlaat het lichaam via de urine. Het lichaam heeft biotine vitamine nodig om energie uit eten vrij te maken. Verder speelt biotine een rol bij het vormen van vetzuren en draagt bij aan het behoud van een normale huid, haar en de werking van het zenuwstelsel. Biotine komt voor in verschillende voedingsmiddelen, zowel in dierlijke als in plantaardige voedingsmiddelen. Eieren, lever, melk, zalm, paddenstoelen, pinda’s en noten zijn onder andere voedingsmiddelen die biotine bevatten.

Functie en gezondheidseffecten van biotine

Biotine draagt bij aan meerdere processen in het lichaam. Zo is biotine, net als andere B-vitaminen, van groot belang voor de stofwisseling en energiehuishouding in het lichaam. Biotine vitamines bevorderen de energiestofwisseling doordat het helpt om energie vrij te maken uit de koolhydraten, vetten en eiwitten die we via onze voeding binnenkrijgen. Daarnaast draagt het bij aan de afbraak en opname van koolhydraten, vetten en eiwitten in het lichaam. Daarnaast speelt biotine een rol in de stofwisselingsprocessen van alle cellen, waaronder in die van de zenuwcellen. Dit helpt de cellen in het zenuwstelsel optimaal te kunnen blijven functioneren. Tot slot draagt biotine bij aan de groei- en herstelprocessen van de huid, het voedt de huid van binnenuit waardoor deze een normale structuur behoudt. Normale haargroei wordt ook bevorderd door biotine, het houdt de haren glanzend en sterk.

Hoeveel biotine heeft u nodig?

De referentie inname van biotine is 50 microgram per dag. Een bovengrens is lastig aan te geven, omdat er geen nadelige effecten bekend zijn van een te hoge inname van biotine. Een eventueel overschot verlaat het lichaam weer via de urine. Een biotine-tekort kan wel nadelige effecten met zich meebrengen. Zo kan een tekort het risico op huidafwijkingen of bloedarmoede veroorzaken. Een tekort komt bijna niet voor. Biotine krijgen we binnen via onze voeding, maar u kunt eventueel ook een biotine supplement slikken. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat u dagelijks de optimale hoeveelheid binnenkrijgt. Onze cellen functioneren namelijk het best bij dagelijkse optimale hoeveelheden nutriënten.

Biotine is ook toegevoegd aan diverse multivitaminen, welke naast biotine ook andere essentiële vitamines en mineralen bevatten. Zo bevatten Premium Multi Support en Active B Complex Support als breed spectrum B complex met onder andere biotine vitamines in een optimale dosering.

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Het belang van Curcuma
Zijn hoge doseringen in voedingssupplementen veilig?
Supplementen kopen: waar moet je op letten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.