10% korting ontvangen?
15% korting op Q10 Ubiquinol t/m 6 maart. CODE: Q15 (n.v.t. op herhaalservice & voordeelverpakkingen)
Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

borium

Borium | Perfect Health

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Borium staat ook wel bekend als boron, een spoorelement waar het lichaam maar weinig van nodig heeft. Het is een relatief onbekend mineraal dat toch hele belangrijke eigenschappen heeft. Het lichaam kan zelf geen mineralen en spoorelementen aanmaken. Wel zijn verschillende mineralen en spoorelementen essentieel voor het lichaam, deze zijn noodzakelijk voor het functioneren. Het is daarom belangrijk om deze dagelijks door middel van voeding in te nemen. Borium behoort nog niet tot de essentiële mineralen zoals bijvoorbeeld ijzer, chroom, zink en silicium. Wel heeft het lichaam deze nodig om een aantal belangrijke functies te kunnen uitvoeren. In welke voeding borium voorkomt en welke functies borium precies in het lichaam heeft lees je hieronder.

Voedingsmiddelen met borium

Borium komt voor in verschillende voedingsmiddelen. Zo komt het voor in peulvruchten, appels, pruimen, rozijnen, tomaten, aardappelen en wortelen. Echter hangt de hoeveelheid borium in deze voedingsmiddelen af van de grond waar deze op zijn verbouwd. Boriumrijke grond vinden we vooral bij landen rondom de Middellandse zee. Borium komt in de vochtige kleigrond waar wij leven nauwelijks voor. Dit heeft tot gevolg dat er weinig tot geen borium in onze groenten zit.

Borium komt ook voor als supplement in de vorm van capsules of druppels. Omdat we maar een kleine hoeveelheid borium nodig hebben is inname van supplementen niet altijd noodzakelijk. Er kunnen echter wel indicaties zijn om de borium inname door middel van een supplement te verhogen.

Wat doet borium in het lichaam?

De belangrijkste rol van borium in het lichaam is dat het bijdraagt aan het op peil houden van de calciumspiegel. Het vermindert namelijk de hoeveelheid calcium en magnesium die via de urine verloren gaat. Dit zorgt ervoor dat borium dus bijdraagt aan het behoud van sterke botten en soepele gewrichten. Borium wordt vaak toegevoegd aan calciumsupplementen voor ondersteuning van de botten.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Het belang van Curcuma
Zijn hoge doseringen in voedingssupplementen veilig?
Supplementen kopen: waar moet je op letten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.