Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Brandnetelwortel extract

Perfect Health | Brandnetel wortel extract

De brandnetel is een wilde plant die oorspronkelijk komt uit Afrika en Azië maar tegenwoordig ook veelvuldig voor komt in Europa. De plant groeit het beste op velden of in het bos en we kennen de brandnetel allemaal als plant die prikt bij aanraking.
De brandnetel staat echter ook bekend om zijn veelzijdigheid, het is een sterk kruid dat vele toepassingen kent. Zo is de plant voedzaam en worden de bladeren maar ook de wortels van de plant gebruikt voor het maken van bijvoorbeeld brandnetelsoep en brandnetelthee. Het extract van de brandnetelwortel wordt in Europa veel gebruikt voor het behoud van een goede prostaatfunctie.

Brandnetelwortel extract ter ondersteuning van de prostaat

De wortel van de brandnetel en de plant zelf worden al eeuwenlang in de traditionele kruidenkunde gebruikt als urine afdrijvend en -versterkend middel. De wortel van de brandnetel bevat bioactieve stoffen die de urinewegen en prostaat ondersteunen. Inmiddels is ook bekend dat extract van brandnetel wortel kan helpen om de groei van prostaatcellen te remmen. Er wordt vermoed dat dit te maken heeft met de stof 3,4-divanillyltetrahydrofuran die aanwezig is in de brandnetelwortel en in staat lijkt de aanmaak van oestrogeen af te remmen.

In Europa wordt brandnetelwortel extract vaak gecombineerd met zaagbladpalm extract. Deze combinatie is ontzettend krachtig. Brandnetelwortel werkt via de alternatieve signaleringsroute in de cellen van de prostaat en heeft met name invloed op de oestrogeenkant, terwijl zaagbladpalm op de eerste signaleringsroute werkt en met name effect heeft op de androgeenkant.

Brandnetelwortel extract suppleren

Brandnetelwortel kan zowel bestaande ongemakken ondersteunen als een preventieve werking hebben. Als man hoef je dus nog geen ongemakken te ervaren bij gebruik van een brandnetelwortel supplement om hier gebaat bij te zijn.

Prostate Support van Perfect Health is voorzien van brandnetelwortel extract, zaagbladpalm extract en daarnaast andere belangrijke voedingsstoffen die ondersteuning bieden aan de prostaat en bijdragen om deze in een zo goed mogelijk conditie te houden.

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Curcuma
Zink
Cortisol de oorzaak van slechte slaap

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.