10% korting ontvangen?
15% korting op Q10 Ubiquinol t/m 6 maart. CODE: Q15 (n.v.t. op herhaalservice & voordeelverpakkingen)
Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Bronnen van energie: B-vitaminen

Vitamine B

Het is volop herfst en de winter is in aantocht. Het is steeds korter licht, het wordt kouder en de zon houdt zich steeds vaker schuil achter de wolken. Tijdens de herfst- en wintermaanden kunt u zich een stuk minder energiek voelen dan u zich in de lente- en de zomermaanden voelt. Er zijn verschillende vitamines en mineralen die u kunnen helpen om de accu in uw lijf weer op te laden zodat u zich ook in de winter energiek blijft voelen. De verschillende B-vitaminen kunnen ervoor zorgen dat uw energieniveau op pijl blijft. Daarnaast zijn ook vitamine C, Magnesium en Rhodiola uitstekende bronnen van energie.

B-vitaminen

B-vitaminen activeren de natuurlijke energie in ons lichaam en zijn essentiële vitamines. We kunnen slechts een klein deel opslaan in ons lichaam. We zijn dus afhankelijk van de inname van deze vitamines via onze voeding. Er zijn maar liefst 8 verschillende vitamines B, namelijk: thiamine (vitamine B1), riboflavine (vitamine B2), niacine (vitamine B3), pantotheenzuur (vitamine B5), pyridoxine (vitamine B6), biotine (B8), foliumzuur (vitamine B11) en cobalamine (vitamine B12). De verschillende vitamines B komen voor in veel verschillende soorten voedingsmiddelen zoals groenten, vlees, granen en noten. B-vitaminen zijn belangrijk voor onze stofwisseling. Ze spelen een rol in de verbranding van koolhydraten, eiwitten en vetten waardoor ze energie vrij maken uit voeding. Iedere B-vitamine heeft zijn eigen specifieke werking in het lichaam. Met een gezond en gevarieerd eetpatroon krijgt u in principe voldoende vitamines B binnen. Toch kan vooral tijdens de wintermaanden een tekort aan deze vitamines ontstaan waardoor u zich vermoeid kunt voelen, een gebrek aan eetlust heeft of hoofdpijn krijgt. Om dit te voorkomen kunt u een supplement slikken waarin alle B-vitamines in zitten, dit wordt ook wel een B-complex genoemd.

Active B-Complex Support

Afzonderlijke vitaminen B vervullen hun gezonde functies in samenwerking met elkaar. Een gebrek aan één bepaalde B-vitamine komt dan ook zelden voor. Voor een optimaal effect is het daarom belangrijk om een compleet vitamine-B-complex te gebruiken. Het Active B-Complex Support van Perfect Health is zo’n complex. Het is voornamelijk van belang om vitamine B11 en B12 samen in te nemen. Deze twee B-vitaminen heeft Perfect Health daarom bewust als hoog gedoseerde biologisch actieve vormen in de Active B-Complex Support opgenomen. De vitamine B11 in het complex bevat het gepatenteerde keurmerk Quatrefolic®, een vorm van gecertificeerd foliumzuur dat als de best opneembare vitamine B11 bekend staat. Het voordeel van Active-B-Complex Support van Perfect Health is dat de biologische actieve B-vitaminen uit het complex, een stuk beter worden opgenomen dan bij de meeste andere voedingssupplementen. De B-vitaminen in het complex zijn direct actief en hierdoor snel beschikbaar voor het lichaam. U zult zich al energieker voelen na inname van het Active B-Complex Support van Perfect Health.

Andere bronnen van energie
Naast de B-vitaminen zijn er ook andere vitamines en mineralen die u helpen bij het verkrijgen van een meer energie. Vitamine C is misschien wel de meest bekende vitamine. U heeft vitamine C nodig voor een goede weerstand en voldoende energie. Daarnaast zorgt vitamine C ook nog eens voor gezonde botten, tanden, bloedvaten, huid en voor een goed functionerend zenuwstelsel. Een zeer belangrijk mineraal is magnesium. Magnesium zorgt er onder andere voor dat (voedings)stoffen in het lichaam worden omgezet in energie. Ook Rhodiola, een adaptogene stof die aanwezig is in Brain Support van Perfect Health, zorgt voor meer balans in het lichaam en kan het lichaam zich laten aanpassen aan extreme situaties zoals vermoeidheid of stress. Rhodiola verhoogt de zuurstofdragende capaciteit in de rode bloedcellen wat zorgt voor meer energie, beter uithoudingsvermogen en vitaliteit.

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Het belang van Curcuma
Zijn hoge doseringen in voedingssupplementen veilig?
Supplementen kopen: waar moet je op letten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.