Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Calorieën verbranden met het huishouden? Het kan!

Calorieën verbranden met huishouden | Perfect Health

Om te beginnen gaan we even terug naar de termen calorieën en kilocalorieën. Velen halen deze twee woorden door elkaar heen of gebruiken ze niet goed. Het zit als volgt: ons lichaam krijgt energie binnen via voeding en drinken. Deze hoeveelheid energie wordt uitgedrukt in kilocalorieën, waarbij 1 kilocalorie 1000 calorieën is. Voedingsmiddelen worden weergegeven in kilocalorieën maar vaak wordt er gesproken over calorieën. Ook de energie die het lichaam verbruikt wordt in calorieën uitgedrukt. Men spreekt dan van het verbranden van calorieën.

Calorie inname versus calorieverbranding

Het lichaam verbruikt energie en verbrandt dus calorieën wanneer het beweegt maar ook wanneer men slaapt worden calorieën verband. Hoeveel calorieën er worden verbrand hangt af van verschillende factoren waarbij het gewicht, de leeftijd, het geslacht en de mate van activiteit een rol spelen. Wanneer je evenveel calorieën verbrandt als het aantal calorieën dat je binnenkrijgt, dan blijft zal je op gewicht blijven. Krijg je meer calorieën binnen, dan zul je aankomen en wanneer er meer calorieën worden verbrand dan het aantal calorieën dat je binnenkrijgt, dan val je af. Wil je gewicht verliezen? Dan wordt naast een verantwoord dieet aangeraden om iedere dag voldoende te bewegen. Beweging zorgt voor het verbranden van calorieën. Sport is een uitstekende manier om calorieën te verbranden. Daarnaast zijn er ook verschillende andere activiteiten waarmee je calorieën verbrandt. Zo zijn er bijvoorbeeld een hoop huishoudelijke taken waar je heel wat calorieën mee verbrandt!

Huishoudelijke taken als work-out

Zie jij ook altijd als een berg op tegen de verschillende huishoudelijke taken die steeds weer gedaan moeten worden? Houdt dan in jouw achterhoofd dat je met deze activiteiten een hoop calorieën verbrandt en ze eigenlijk als work-out kunt beschouwen. Deze huishoudelijke taken zorgen namelijk voor flink wat beweging. Het boek ‘De grote schoonmaakbijbel’, geschreven door schoonmaakexpert Liesbeth Verhoben en Hilde Smeesters, staat vol met weetjes en tips over verschillende huishoudelijke taken. Daarin zijn ook het aantal calorieën dat je verbrandt tijdens deze taken op papier gezet. Hieronder de verschillende taken en het aantal calorieën dat je daarmee per uur verbrandt op een rijtje:

 • Badkamer schoonmaken: 400 calorieën
 • Tuinieren: 350 calorieën
 • De vloer schrobben: 325 calorieën
 • Dweilen: 312 calorieën
 • Ramen lappen: 300 calorieën
 • Stofzuigen: 250 calorieën
 • Afstoffen: 170 calorieën
 • Afwassen: 160 calorieën
 • Strijken: 137 calorieën
 • De was doen: 146 calorieën
 • Koken: 136 calorieën
 • Het bed verschonen: 136 calorieën

Het aantal calorieën per uur is gebaseerd op een gemiddelde en daarbij geldt: hoe fanatieker je de taak uitoefent, hoe meer calorieën je verbrandt! Waar wacht je nog op?

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Curcuma
Zink
Cortisol de oorzaak van slechte slaap

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.