Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Caprylzuur

Caprylzuur | Perfect Health

Caprylzuur is een verzadigd vetzuur dat voorkomt in diverse voedingsmiddelen maar ook in ons eigen lichaam. Het is een kleurloze olieachtige vloeistof. De chemische benaming voor caprylzuur is octaanzuur. De naam van caprylzuur is afgeleid van het Latijnse woord voor geit: ‘capra’. Caprylzuur komt namelijk van nature voor in geitenmelk maar ook in koeienmelk en is een bestanddeel van onder andere palmolie, kokosolie en hennepolie. Daarnaast wordt het in kleine hoeveelheden door het menselijk lichaam geproduceerd en komt voor in het menselijke zweet. Caprylzuur wordt gebruikt in diverse supplementen en heeft diverse toepassingen.

Wat doet caprylzuur?

Een eigenschap van caprylzuur is het  ondersteunen van de weerstand tegen teveel aan ongunstige schimmels en gisten.  Caprylzuur bevat kortketenige vetzuren die door schimmels worden opgenomen. Dit zorgt ervoor dat de celstructuur verandert, waardoor de schimmel cellen zich niet meer goed kunnen hechten aan het lichaam en deze makkelijker kunnen worden weggevoerd. Daarnaast verstoort caprylzuur ook de vorming van het celmembraan van schimmels waardoor deze zich niet meer goed kan vermenigvuldigen. Deze eigenschappen van caprylzuur versterken op deze wijze de afweer, waardoor het lichaam grip krijgt op de gist en de balans weer kan worden hersteld.

Het gebruik van caprylzuur

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, bevatten bepaalde voedingsmiddelen van nature caprylzuur. Wanneer je wilt profiteren van de werking van caprylzuur, dan heb je een grotere hoeveelheid nodig en zal de stof uit supplementen moeten worden gehaald. Er zijn verschillende soorten caprylzuur supplementen beschikbaar waarbij de supplementen vaak ook andere stoffen bevatten die kunnen bijdragen aan de gezondheid.

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Curcuma
Zink
Cortisol de oorzaak van slechte slaap

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.