Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Chroom

Chroom blog

Chroom, ook wel chromium genoemd, is een essentieel mineraal voor het lichaam. Zo zorgt chroom er onder andere voor dat insuline goed werkt. Het lichaam kan zelf geen chroom aanmaken. Omdat chroom wel essentieel voor het lichaam is, is het belangrijk dat we voldoende chroom binnenkrijgen. Chroom kan uit voeding worden gehaald, daarnaast zijn er ook chroomsupplementen.

De gezondheidseffecten van chroom

Het mineraal chroom is onmisbaar voor een goede stofwisseling van koolhydraten, vetten en cholesterol. Chroom verbetert namelijk insuline. Insuline is een hormoon dat ervoor zorgt dat glucose in onze cellen terechtkomt en chroom helpt de effectiviteit van insuline te verhogen. Glucose is het eindproduct nadat koolhydraten (suikers) zijn verteerd en ook eiwitten en vetten kunnen tot glucose worden afgebroken. Insuline brengt de glucose naar hun cellen waardoor deze hun belangrijke taken kunnen uitvoeren. Zo wordt ervoor gezorgd dat processen in het lichaam beter en sneller kunnen verlopen. Doordat chroom ervoor zorgt dat insuline beter werkt, heeft dit als gevolg dat het bloed een minder hoog suiker- en insulinegehalte heeft. Dit zorgt voor een gezonde bloedsuikerspiegel en kan ervoor zorgen dat we minder trek hebben in zoetigheid. Op deze manier kan overgewicht worden voorkomen.

Waar zit chroom in?

Chroom komt voor in onze dagelijkse voeding. Zo zit chroom in sommige groenten en fruit zoals broccoli en peren. Het gehalte aan chroom in groente en fruit is zeer wisselend. Verder bevatten graanproducten met een hoog gehalte aan zemelen, veel chroom. Ook komt chroom voor in vlees en vis, deze bevatten per portie tussen de 1- 2 microgram chroom. Andere producten met chroom zijn peulvruchten, paranoten en biergist.

Aanbevolen hoeveelheid chroom
In Nederland en in de rest van de Europese Unie is voor chroom geen aanbevolen dagelijkse hoeveelheid chroom opgesteld. In de Verenigde staten is dit wel het geval, daar wordt 25 microgram per dag aanbevolen voor vrouwen en 35 microgram per dag voor mannen. Ons lichaam heeft dus niet veel chroom nodig, maar toch is het van belang om voldoende chroom binnen te krijgen als aanvulling op wat ons lichaam allemaal nodig heft om gezond te blijven. Bij een onvoldoende gevarieerd eetpatroon kan het innemen van extra chroom in de vorm van tabletten naast de dagelijkse voeding zinvol zijn. Voor inname van extra chroom zijn de Premium Multi Support en Metabolism Support supplementen van Perfect Health geschikt. Premium Multi Support bevat alle belangrijke vitaminen en mineralen waaronder chroom en kan onder andere gebruikt worden voor iedereen die extra aandacht aan zijn of haar vitaminen- en mineralenspiegel wil geven. Metabolism Support bevat ook chroom en vervult de behoefte aan metabole ondersteuning van het lichaam.

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Curcuma
Zink
Cortisol de oorzaak van slechte slaap

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.