Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Consequent een betere leefstijl is dé manier voor een gezond leven

Gezonde leefstijl | Perfect Health

Voor veel mensen is er altijd wel een reden om wat kilo’s kwijt te raken. Met een bepaald doel voor ogen storten zij zich op een dieet of gaan zij extreem veel sporten. In veel gevallen zal men wel wat kilo’s kwijtraken maar op een gegeven moment is het te strenge dieet of het extreme sporten niet meer vol te houden. Langzaamaan valt men terug in het oude patroon en vliegen ook de kilo’s er weer aan met als resultaat dat men terug is op het oude gewicht of juist zelfs zwaarder is geworden. Deze leefstijl is niet goed voor je lichaam, maar ook zeker niet voor je mind.

Wil jij blijvend afvallen of gewoonweg lekkerder in je vel zitten? Dan is het van belang om van gezond leven jouw leefstijl te maken waarbij gezonde voeding, voldoende beweging en mentale rust en ontspanning van groot belang zijn. De keuze voor een gezonde leefstijl waarin je standaard rekening houdt met deze verschillende componenten zal zorgen voor blijvend resultaat en meer balans.

Gezonde en gevarieerde voeding

Voor een gezonde leefstijl is gezonde voeding van groot belang. Zorg voor voeding die voedt en niet enkel vult, dus kies voor verse voeding en voor zo min mogelijk bewerkte voeding of producten met een lange ingrediëntenlijst. Kies voor een gevarieerd en zo veel mogelijk plantaardig voedingspatroon vol met onder andere groente, fruit, zaden, pitten en noten. Gevarieerd eten is belangrijk om ervoor te zorgen dat de voeding voldoende vetten, eiwitten en koolhydraten bevat welke ons energie en bouwstenen leveren voor ons lichaam. Met een gezond voedingspatroon in de basis is het niet erg om af en toe eens te genieten van een wat minder gezond product.

Voldoende beweging

Ook voldoende bewegen is van groot belang voor een gezonde leefstijl. Lichaamsbeweging kan bijdragen aan een gezond lichaamsgewicht maar kan ook de kans verminderen op diverse lichamelijk problemen. Daarnaast draagt het dagelijks bewegen bij aan een betere nachtrust wat er vervolgens weer voor zorgt dat je overdag meer energie hebt en ook doet het veel goed voor je humeur. Bewegen activeert op een positieve wijze je zenuwstelsel waardoor er positieve prikkels naar je brein en lichaam worden gestuurd. Ook gaat je bloed beter stromen, waardoor je je energieker gaat voelen.

Zorg voor ontspanning

Ook ontzettend belangrijk voor een gezonde leefstijl is het zorgen voor voldoende ontspanning. We leven in een tijd waarin veel mensen stress ervaren waaraan verschillende oorzaken ten grondslag kunnen liggen zoals een drukke baan met veel verantwoordelijkheden, een druk sociaal leven, een hectisch gezinsleven of onnodige druk die we onszelf opleggen. Te veel stress is ontzettend slecht en kan zelfs resulteren in lichamelijk klachten. Om stress zoveel mogelijk te reduceren is balans van belang waarbij voldoende ontspanning ontzettend veel kan helpen. Ontspanning kan voor iedereen anders zijn. De een ontspant heerlijk op de bank of in bad met een goed boek, de ander tijdens een lange wandeling in de natuur of door gewoon even helemaal niets te doen.
Ook mediatie kan bijdragen aan ontspanning en het reduceren van stress. Mediatie is eigenlijk niets meer dan een aandachtstraining waarin je je aandacht brengt naar dit moment. Meditatie zorgt voor meer rust in het hoofd, een betere connectie tussen hoofd en lichaam en kan het gehalte stresshormonen in het lichaam verlagen. Het zijn vooral de meditaties die gericht zijn op ademhaling die al zeer snel resultaat opleveren. Belangrijk is wel dat je hier een dagelijkse gewoonte van maakt. Anders heeft het weinig zijn. Met slechts 10 minuten mediteren per dag zul je meer ontspanning en balans ervaren en kun je op den duur nog veel meer positieve effecten ervaren.

Maak zoveel mogelijk plezier

Ook ontzettend belangrijk is het maken van plezier. Wie veel lacht en geniet, zal minder stress ervaren. Doe vooral dingen die je leuk vindt en probeer ook zoveel mogelijk te genieten van alle leuke momenten en wees dankbaar voor wat je al het goede dat je hebt en ervaart. Door te leven in het nu en zoveel mogelijk te genieten en plezier te maken zorg je voor een positieve mindset. Dit zorgt er op zijn beurt weer voor meer ontspanning en maakt het volhouden van je gezonde leefstijl ook een stuk gemakkelijker en leuker!

Negatieve gedachten kunnen je letterlijk ziek maken, maar dat betekent ook dat je fijne gedachten je helpen gezond te blijven. Denk maar eens hoe je jezelf voelt op een mooie zomerse dag, of als je verliefd bent of misschien wel de lotto hebt gewonnen. In deze staat kun je de hele wereld aan, en logisch dat dit een positief effect heeft op je welzijn!

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Curcuma
Zink
Cortisol de oorzaak van slechte slaap

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.