Cyber Monday, 15% korting op alle supplementen! Code: CYBERM (excl. herhaalservice en voordeelverpakkingen)

Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Consistent zijn met supplementen

Consistent zijn met supplementen

Voedingssupplementen zijn een welkome aanvulling op een gezonde leefstijl. Het lukt veel mensen niet om de juiste hoeveelheid voedingsstoffen binnen te krijgen door voeding. Simpelweg omdat ze niet voldoende van de juiste voeding binnenkrijgen, omdat voeding door industriële processen van minder kwaliteit is en ook onze landbouwgrond aan uitputting onderhevig is waardoor voeding minder vitaminen en mineralen bevat.

Voedingssupplementen zijn dan een welkome aanvulling op je voeding, zodat je toch dagelijks optimale hoeveelheden essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt. Let op: dagelijks voldoende van de juiste voedingstoffen binnenkrijgen betekent ook dat je je supplementen dagelijks moet innemen. Daarbij werken voedingssupplementen ook het best op de lange termijn.

Onderwerpen in dit artikel:

4 tips om consistent te zijn met je supplementen

Met een druk bestaan, kan het innemen van je voedingssupplementen er gemakkelijk bij inschieten. Het is daarom van belang om van het innemen van je supplementen een dagelijkse gewoonte te maken. Het aanleren van een gewoonte duurt zo’n 12 weken volgens onderzoek[1]. We geven je hieronder een aantal tips die bijdragen aan het creëren van deze gewoonte zodat je het innemen van je supplementen niet meer vergeet en optimaal profiteert!

Tip 1: Leg je supplementen in het zicht op een vaste plek

Door je supplementen op een vaste plek en in het zicht te leggen, zal je deze niet snel vergeten. Berg ze daarom niet op in een lade of kast, maar bewaar ze bijvoorbeeld op je nachtkastje, op het aanrecht, naast je tandenborstel of een andere plek in het zicht. Bij het zien van de supplementen word je er automatisch aan herinnerd om ze in te nemen.

Tip 2: Zorg voor een dagelijkse herinnering

Naast een visuele herinnering kun je jezelf een extra handje helpen door je aan het innemen van je supplementen te herinneren door een dagelijkse wekker te zetten of een post-it op je koffiezetapparaat, badkamerspiegel of koelkast te plakken. Gaat je herinnering af of zie je een post-it, zorg er dan voor dat je je supplementen inneemt.

Tip 3: Maak gebruik van een pillendoosje

Voorbereiding is het halve werk, het gebruik van een pillendoosje is daarom ontzettend handig. Kies voor een doosje met meerdere vakjes voor iedere dag van de week en eventueel met een ochtend- en avondrij. Zo kun je aan het begin van de week het doosje vullen en neem je iedere dag de pillen uit het dagvakje in. Dit hulpmiddel geeft overzicht en draagt bij aan het creëren van je gewoonte.

Tip 4: Habit stacking

Een effectieve manier om ervoor te zorgen dat inname van je supplement een dagelijkse gewoonte wordt, is door deze te koppelen aan een andere al bestaande gewoonte. Dit noemen we ‘habit stacking’[2] oftewel het bundelen van gewoontes. Koppel de inname van je supplementen bijvoorbeeld aan het moment waarop je iedere dag je tandenpoetst, je in de ochtend je glas water drinkt, wanneer je koffie- of thee zet of aan iedere andere dagelijkse gewoonte die je hebt.

Conclusie

Maak gebruik van één of meerdere van bovenstaande tips, waardoor inname van je supplementen ontzettend snel tot je dagelijkse routine behoort en je ze niet meer zal vergeten in te nemen.

Referenties

  1. How are habits formed: Modelling habit formation in the real world – Lally – 2010 – European Journal of Social Psychology – Wiley Online Library
  2. James Clear- Atomic habits

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Ubiquinol
Lactose-intolerantie
Brain fog

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.