Cyber Monday, 15% korting op alle supplementen! Code: CYBERM (excl. herhaalservice en voordeelverpakkingen)

Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Curcuma

Curcuma

Curcuma, ook wel Indiase geelwortel, tumeric of kurkuma genoemd, is een kruid dat wordt gewonnen uit de wortel van de Curcuma Longa plant. Het kruid speelt een grote rol in de traditionele keuken in India en Zuid-Azië waar het als smaakmaker wordt gebruikt in onder andere curry’s. Naast populaire kleur- en smaakmaker speelt curcuma ook een belangrijke rol in de traditionele Ayurvedische en Chinese geneeskunde. Dankzij diverse gezondheidsvoordelen is het bijzondere kruid ook wereldwijd ontzettend populair als kleur- en smaakmaker. In dit artikel vertellen we je meer over de werking van curcuma, welke gezondheidsvoordelen curcuma biedt en wat de beste vorm van curcuma is.

Onderwerpen in dit artikel:

  • De werking van curcuma
  • De gezondheidsvoordelen van curcuma
  • Curcumine C3 Complex®: de best opneembare vorm van curcuma

De werking van kurkuma

In curcuma zijn curcuminoïden aanwezig, dit zijn de belangrijkste stoffen in de plant die waarvan de extracten worden gewonnen. Kurkuma bevat drie soorten curcuminoïden: diferuloylmethaan (curcumine I), demethoxycurcumine (curcumine II) en bisdemethoxycurcumine (curcumine III). In de afgelopen decennia is er steeds meer interesse in curcuminoïden en wordt er veel onderzoek naar gedaan waardoor er steeds meer bekend is over de werking en gezondheidseffecten van deze stoffen. De curcuminoïden in kurkuma bieden verschillende positieve gezondheidseffecten die vooral worden toegeschreven aan de antioxidatieve werking van het kruid [1]. Curcuma is zeer breed toepasbaar en zowel preventief als ondersteunend bij bepaalde ongemakken.

De gezondheidsvoordelen van curcuma

Kurkuma biedt verschillende gezondheidsvoordelen. Curcumine in kurkuma is een sterke bron van antioxidanten. Deze beschermen het lichaam tegen de vrije radicalen die het lichaam binnendringen en oxidatie veroorzaken waardoor weefsels en cellen beschadigd kunnen raken. Daar bovenop blijkt curcumine ook de lichaamseigen antioxidant enzymen te verhogen*. Daarnaast ondersteunt curcuma de normale werking van de lever en galblaas en beschermt de lever tegen een aantal giftige stoffen*, biedt het een gunstig effect op de werking van hart en bloedvaten* en draagt bij aan het verlagen van een hoge bloeddruk*. Ook biedt curcuma een gunstig effect op de productie van dopamine en serotonine* en daarmee op de gemoedtoestand. Verder kan curcuma helpen bij het verbeteren van de gevoeligheid voor insuline en suikerpieken in het bloed verminderen*, kan het de spijsvertering ondersteunen* en de vetstofwisseling en daarmee de vetverbranding stimuleren* en behulpzaam zijn om af te vallen.

Curcumine C3 Complex®: de best opneembare vorm van kurkuma

Curcuma kan vers of gedroogd worden gebruikt als smaakmaker in gerechten. Wil je profiteren van de gezondheidsvoordelen die kurkuma biedt, kies dan voor een hoogwaardig supplement voorzien van curcuma-extract met een hoog curcumine-gehalte. Veel curcuma supplementen bevatten slechts één soort (onbewerkte) curcumine. Het gepatenteerde Curcumine C3 Complex® is de beste vorm van curcuma voorzien van maar liefst drie soorten curcuminoïden in zeer hoge concentraties. Aan het supplement is het gepatenteerde Bioperine® toegevoegd. Bioperine is een extract dat wordt verkregen uit de zwarte pepervrucht en zorgt voor betere biologische beschikbaarheid waardoor de curcuminoïden wel 20 keer beter worden opgenomen.

De combinatie van het gepatenteerde Curcumine C3 Complex® en Bioperine® zorgt er voor dat curcuminoïden maar liefst 279 x beter worden opgenomen dan die uit gewone curcuma extracten.  

Tot slot

Kurkuma is een ontzettend mooi kruid dat naast smaakmaker dankzij de aanwezige stof curcumine ook vele gezondheidsvoordelen biedt waaronder antioxidatieve werking, positieve effecten op de werking van hart- en bloedvaten en de normale werking van de lever en galblaas ondersteunt. Kies voor een kwalitatief supplement voorzien van een hoog curcumine-gehalte in plaats van een supplement voorzien van onbewerkte kurkuma om van deze gezondheidsvoordelen te profiteren. Kies voor is Curcumine C3 Complex®, de best opneembare vorm van curcuma.

*Gezondheidsclaim is lopende

Advies nodig over curcuma?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Ubiquinol
Lactose-intolerantie
Brain fog

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.