Cyber Monday, 15% korting op alle supplementen! Code: CYBERM (excl. herhaalservice en voordeelverpakkingen)

Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

De belangrijke rol van zink voor ons lichaam

Zink - Perfect Health

Zink is een belangrijk mineraal en spoorelement dat onmisbaar is in ons lichaam. Het mineraal is een multifunctionele voedingsstof die een rol speelt bij verschillende functies van het lichaam. Het lichaam kan zelf geen zink aanmaken, het is daarom van belang om voldoende zink binnen te krijgen via voeding of in de vorm van een supplement.

Zink speelt een rol in het goed functioneren van het netvlies en helpt om scherp te blijven zien. Daarnaast is zink van belang voor onze cognitieve functie en draagt het mineraal bij aan een goede concentratie en geheugen. Verder houdt zink de haren sterk, draagt het bij aan een normale haargroei en voedt het mineraal de huid van binnenuit wat zorgt voor het gezond houden van de huid. Zink heeft antioxidantwerking en draagt hierdoor bij aan het beschermen van de cellen in het lichaam tegen oxidatieve stress. Verder heeft het mineraal een positieve invloed op ons immuunsysteem en niet te vergeten is zink nodig voor de aanmaak van testosteron en heeft het een gunstig effect op ons libido.

Zink voor een gezond testosteronniveau en libido

Voor een gezond testosteronniveau is zink onmisbaar, enzymen in het lichaam gebruiken namelijk zink om testosteron aan te maken. Zelfs een licht tekort aan het mineraal zink kan al zorgen voor afname van testosteron. Het hormoon is van belang voor het libido maar ook voor het produceren van genoeg en gezond sperma. Sperma is voorzien van een hoge concentratie aan zink. Bij een ejaculatie verliest een man zo’n 5 mg zink per keer. Het mineraal speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de buitenste membraam en de staart van de spermacellen. Zonder voldoende zink kunnen de cellen zich niet goed ontwikkelen en zijn deze niet krachtig genoeg om de reis door de baarmoeder te kunnen maken. Daarnaast is zink voor de aanmaak van dopamine van groot belang. Dopamine is een neurotransmitter welke onder meer een rol speelt bij onze alertheid en actiebereidheid maar ook betrokken is bij alles rondom seks. Dopamine geeft een goed gevoel waardoor je zin krijgt in seks en in staat bent om te genieten van seks. Een tekort aan zink kan dus negatieve invloed hebben op het libido.

Een tekort aan zink

Zink heeft verschillende functies, een tekort aan zink kan leiden tot diverse ongemakken. Symptomen die kunnen wijzen op een zinktekort zijn onder andere huidproblemen, vlekjes op de nagels, constante verkoudheid, verminderde concentratie én een verlaagd libido. Bij een vermoeden van een tekort aan zink kan dit worden vastgesteld aan de hand van een meting van het zinkniveau in het bloedplasma. Wanneer sprake is van een zinktekort is het van belang om het voedingspatroon aan te passen met meer voedingsmiddelen die een beschikbare vorm van zink bevatten zoals vlees, gevogelte, eieren, lever, zeevruchten en plantaardige bronnen zoals noten, zaden, bonen, pompoen en zeewier.

Bij een tekort is ook aanvulling van zink in de vorm van een supplement raadzaam. Zink is onder andere toegevoegd aan Premium Multi Complex en het Advanced Antioxidant Supplement en speciaal voor mannen Prostate Support van Perfect Health.

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Ubiquinol
Lactose-intolerantie
Brain fog

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.