fbpx
Gratis verzending vanaf €30,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €30,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis
23 oktober 2018

De gezondheidsvoordelen van groene thee

Groene thee

Groene thee is een theesoort met een heerlijke smaak die ook nog eens vol voedingsstoffen en antioxidanten zit. De groene theeblaadjes zijn afkomstig van de theeplant. Het verschil tussen groene en zwarte thee zit hem in het verwerkingsproces. Groene thee heeft geen fermentatie ondergaan. Bij de oogst worden alleen de jonge blaadjes geplukt. Het beste resultaat wordt verkregen door de blaadjes handmatig te plukken. Na het plukken worden de blaadjes kort verhit in een pan of mand of door middel van stomen. De oogst van groene thee kan gedurende het hele jaar plaats vinden. In de droge moessontijd wordt de beste kwaliteit thee geplukt. Groene thee komt oorspronkelijk uit China maar wordt tegenwoordig op plekken over de hele wereld verbouwd. De voedingsstoffen en antioxidanten in groente thee brengen verschillende gezondheidsvoordelen met zich mee. Er zijn daarom genoeg redenen om dagelijks meerdere koppen groene thee te drinken.

Antioxidanten tegen veroudering

Een van deze redenen is dat de antioxidanten in thee helpen tegen veroudering. Antioxidanten helpen ons lichaam te beschermen tegen diverse schadelijke invloeden waar we tegenwoordig steeds meer mee te maken krijgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan stress, medicijngebruik, verkeerde voeding, overgewicht, roken en alcoholgebruik. Zonder antioxidanten ontstaat het risico dat het verouderingsproces sneller optreedt. Het risico op gezondheidsproblemen neemt hierdoor ook toe. Het drinken van groene thee is daarom een manier om antioxidanten binnen te krijgen. Let op, het is wel belangrijk om dagelijks voldoende van verschillende bronnen van antioxidanten in te nemen.

Positieve invloed op de hersenen

Naast antioxidanten bevat groene thee ook het aminozuur L-theanine. Dit aminozuur is van invloed op een goede hersenfunctie.

Afvallen met groene thee

Groene thee kan ondersteuning bieden bij het afvallen. De verschillende stoffen in groene thee activeren ons metabolisme of stofwisseling, hierdoor verbranden we automatisch meer lichaamsvet. Groene thee bevat geen vet, cholesterol of suiker en hierdoor weinig tot geen calorieën. Ook zorgt het drinken van groene thee ervoor dat we langer vol zitten en automatisch minder zullen eten. Daarbij zorgt het drinken van groene thee voor ontspanning en heeft het rustgevende werking. Het lichaam kan hierdoor minder stress ervaren. Door stress te verlagen maakt de alvleesklier minder cortisol aan. Dit zorgt ervoor dat het lichaam minder ongezond buikvet opslaat.

Lees ook
Signalen van vitamine B12 tekortDe groene theeblaadjes zijn afkomstig van de theeplant.Lees verder pijl

10% korting

10% korting ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.