10% korting ontvangen?
15% korting op Q10 Ubiquinol t/m 6 maart. CODE: Q15 (n.v.t. op herhaalservice & voordeelverpakkingen)
Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Zilverkaars

Zilverkaars - blog - PH

Zilverkaars is de Nederlandse naam voor de Actaea racemosa of Cimicifuga racemosa en is een winterharde plant die inheems is in enkele gebieden in het oosten van Noord-Amerika. De bloeiende plant wordt zilverkaars genoemd vanwege de prachtige zilverachtige bloemen die als een kaars omhoog groeien. De zilverkaars is een prachtige sierplant maar ook een plant met heilzame krachten. De plant werd al lang geleden door de Indianen ontdekt als heilzame plant met pijn verlichtende, rustgevende en ontstekingsremmende werking. Ook in andere delen van de wereld is men de zilverkaars gaan gebruiken toen werd ontdekt dat deze ondersteuning kan bieden bij de overgang door symptomen die hiermee worden geassocieerd tegen te gaan.

Werkzame stoffen in zilverkaars

Zilverkaars bevat verschillende bioactieve plantenstoffen. Deze zijn niet nodig om te overleven, maar zijn wel van grote invloed op de gezondheid en vind je dan ook niet zo makkelijk in gewone voeding. In zilverkaars bevinden zich de stoffen flavonoïden waaronder kaemferol, tannines, fenolzuren en triterpeenglycosiden. Tannines en fenolzuren zijn krachtige antioxidanten die schadelijke invloeden in het lichaam tegengaan. Triterpeenglycosiden zijn de werkzame stoffen die zorgen voor een gunstige invloed op de overgang. Daarnaast bevat zilverkaars ook mineralen waaronder aluminium, magnesium, ijzer, calcium, fosfor, zink en kalium en de vitaminen C, B1, B2 en B3.

De gezondheidsvoordelen van zilverkaars

Zilverkaars kan helpen bij het verminderen van verschillende ongemakken, maar staat vooral bekend als kruid dat kan worden ingezet bij vrouwenklachten die worden geassocieerd met de overgang. Ongemakken die kunnen ontstaan gedurende de overgang zijn opvliegers, slaapproblemen, stemmingsklachten, nachtzweten, prikkelbaarheid en hartkloppingen.
Bij vrouwen is het luteïniserend hormoon (LH-hormoon) dat wordt aangemaakt in de hersenen verantwoordelijk voor de eisprong en afgifte van oestrogeen en progesteron. Deze twee vrouwelijke hormonen zijn bij een goede gezondheid altijd in balans. De afgifte van het LH-hormoon kan tijdens de overgang ontregeld zijn waardoor disbalans in de vrouwelijke hormonen kan ontstaan, wat gepaard kan gaan met de hiervoor genoemde ongemakken. De werkzame stoffen in zilverkaars hebben grote invloed op deze ontregeling met als gevolg dat bij een groot deel van de vrouwen ongemakken kunnen verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.

Het zilverkaarsextract wordt gewonnen uit de wortel van de zilverkaarsplant en is te gebruiken en is het best te gebruiken in de vorm van een voedingssupplement. Menopause Support bevat een hoge kwaliteit Zilverkaas (Cimifuga Racemosa) extract in een optimale dosering. Daarnaast bevat het nog andere bijzondere extracten, die tezamen een synergetische werking leveren tegen overgangsongemakken.

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Het belang van Curcuma
Zijn hoge doseringen in voedingssupplementen veilig?
Supplementen kopen: waar moet je op letten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.