10% korting ontvangen?
15% korting op Q10 Ubiquinol t/m 6 maart. CODE: Q15 (n.v.t. op herhaalservice & voordeelverpakkingen)
Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

De invloed van mentale gezondheid op het lichaam

Mentale gezondheid

Waar experts er lange tijd zeker van waren dat de geest en het lichaam van elkaar gescheiden zijn, is dat nu wel anders. Tegenwoordig is het een gegeven dat de geest en het lichaam niet los van elkaar gezien kunnen worden. We zijn in het dagelijks leven al veel bezig met de fysieke gezondheid van ons lichaam. Het op peil houden van de fysieke gezondheid doen we door gezond en gevarieerd te eten, voldoende te bewegen en te sporten en door voldoende te slapen. Alleen goed voor ons lichaam zorgen is niet voldoende, ook het zorgen voor een goede geestelijke gezondheid is van groot belang. Onze mentale gezondheid heeft namelijk ook invloed op de fysieke gezondheid van het lichaam.

Balans tussen mentale en fysieke gezondheid

Er zijn verschillende voorbeelden die duidelijk maken dat de mentale gezondheid van invloed kan zijn op de gezondheid van ons lichaam. Zo kan een depressie de oorzaak zijn van voortdurende hoofdpijn en kan stress spierspanning veroorzaken. Daarnaast kan de mentale gezondheid van invloed zijn op vele andere lichamelijke klachten. Dit betreft vooral psychosomatische ziekten, er zijn tal van lichamelijke symptomen die het gevolg kunnen zijn van mentale problemen. Emoties en stress kunnen de lichamelijke kwetsbaarheid versterken en kunnen vervolgens leiden tot lichamelijke klachten en pijn. Andersom kunnen lichamelijke klachten ook bijdragen aan mentale symptomen. Zo kan het hebben van veel hoofdpijn of andere pijn een gevoel van schuld teweegbrengen, zo kunt u gaan denken dat het uw eigen schuld is dat u pijn heeft. Ook kan het zorgen voor schaamte. Daarom is het van belang om zowel lichamelijk als geestelijk in evenwicht te zijn. Balans tussen fysieke en mentale gezondheid zal ervoor zorgen dat u het beste uit uzelf haalt en geniet van alles om u heen.

Het verbeteren van de mentale gezondheid

U werkt misschien al dagelijks aan uw fysieke gezondheid door gezond te eten, te matigen met alcohol, voldoende te slapen en te sporten. Belangrijk is om ook uw mentale gezondheid op peil te houden of te verbeteren voor de juiste balans. Er zijn een aantal dingen die u hiervoor kunt doen. Ook gezond en gevarieerd eten, sporten en voldoende slaap zijn van belang voor onze mentale gezondheid. Daarnaast moet u ervoor zorgen dat u uw brein prikkelt. Dit kunt u doen door regelmatig iets nieuws te doen of iets nieuws te leren. Daag uw hersenen uit door uit uw normale omgeving te stappen of door het leren van bijvoorbeeld een nieuwe taal. Ook het maken van een puzzel is een uitstekende training voor de hersenen. Het brein zal hierdoor beter functioneren en sneller informatie verwerken. Voor onze mentale gezondheid is het ontzettend belangrijk om positief te denken en om te stoppen met piekeren. Dit zorgt ervoor dat we ons beter en blijer voelen. Door uw positieve gedachten te trainen en bewust te worden van het feit dat u piekert zult u hier steeds beter in worden, wat bijdraagt aan uw mentale gezondheid.

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Het belang van Curcuma
Zijn hoge doseringen in voedingssupplementen veilig?
Supplementen kopen: waar moet je op letten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.