10% korting ontvangen?
15% korting op Q10 Ubiquinol t/m 6 maart. CODE: Q15 (n.v.t. op herhaalservice & voordeelverpakkingen)
Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

De kracht van de cranberry

De kracht van cranberry | Perfect Health

De cranberry – die in Nederland ook wel veenbes wordt genoemd – komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika. In Nederland groeit de cranberry ook op het Waddeneiland Terschelling. Het verhaal gaat dat in de negentiende eeuw een vat vol met cranberries op het strand van Terschelling vanuit Amerika was aangespoeld. Strandjutters zouden het krat hebben ontdekt en omgekeerd, maar lieten de besjes op het strand achter omdat ze er niets mee konden. Zo zouden de cranberrystruiken op het eiland zich hebben ontwikkeld. Cranberries komen ook in kleine hoeveelheden voor op Vlieland en een aantal andere locaties in ons land.

Bij cranberries zullen velen denken aan hét middel ter ondersteuning van de blaas. De bes heeft echter nog veel meer waarde voor je gezondheid. Zo bevatten cranberries een hoog gehalte aan antioxidanten en bioactieve stoffen en zijn zij een bron aan verschillende vitamines en mineralen.

Werkzame stoffen in cranberries

Cranberries bestaan voornamelijk uit koolhydraten en vezels en bevatten daarnaast diverse gezonde stoffen. Zo bevat de cranberry bioactieve stoffen, deze stoffen hebben een gezondheid bevorderend effect hebben en kunnen bijvoorbeeld bepaalde vitaminen en mineralen versterken. Bioactieve stoffen in cranberries zijn onder andere proanthocyanidinen, catechinen en een reeks aan krachtig werkende flavonoïden zoals, anthocyanidinen, flavanolen en flavonolen zoals hyperoside, isoquercitrine en quercetine. Daarnaast is de cranberry rijk aan vitamine C en bevat deze ook vitamine B5 en B6, vitamine E, vitamine K en een hoop mineralen waaronder koper, kalium, ijzer, magnesium, fosfor, zink en mangaan.  Je begrijpt dus dat cranberries veel voedingswaarde bevatten en dat is de brandstof voor je gezondheid.

De Proanthocyanidinen (PACS) helpen je blaas in goede conditie te houden. Hoe hoger de concentratie PACS hoe beter de werking. De antioxidanten in cranberries helpen bij het neutraliseren van schadelijke stoffen in je  lichaam en de zuivering van je lichaam.

Profiteren van de kracht van de cranberry kan op verschillende manieren. Verse cranberries zijn in Nederland lastig te verkrijgen, wanneer je deze weet te bemachtigen dan is het belangrijk om te weten dat deze in de koelkast tot zo’n 2 weken te bewaren zijn. Je kunt de cranberries ook invriezen of deze ingevroren kopen. Profiteren van de bes is ook mogelijk in de vorm van een supplement met cranberry extract. Het voordeel is dan dat je een extract kunt gebruiken met hoge concentraties bioactieve stoffen. Laat je dan ook goed adviseren voor een kwalitatief goed cranberry extract.

Uriniary Support van Perfect Health is een voedingssupplement dat cranberry extract met hoge concetratie PACS, dat belangrijk is voor de werking van Cranberry voor je blaas. Daarnaast biedt Urinary Support ook ondersteuning aan je urinewegen en afweersysteem.

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Het belang van Curcuma
Zijn hoge doseringen in voedingssupplementen veilig?
Supplementen kopen: waar moet je op letten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.