10% korting ontvangen?
15% korting op Q10 Ubiquinol t/m 6 maart. CODE: Q15 (n.v.t. op herhaalservice & voordeelverpakkingen)
Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

De kracht van preventie

De kracht van preventie | Perfect Health

Voorkomen is beter dan genezen, wie kent deze welbekende uitspraak niet. Gezondheidsklachten en ziekten kunnen met behulp van preventie in veel gevallen worden voorkomen. Toch richt onze huidige samenleving en gezondheidszorg zich nog vooral op cure en care. Daarbij is ‘cure’ gericht op genezing en herstel van ziekte en ‘care’ heeft als doel de nadelen van ziekten, beperkingen en stoornissen zoveel mogelijk te beperken. Dit heeft de samenleving veel gebracht en is in veel situaties nog steeds van groot belang, maar toch zal er meer aandacht moeten komen voor het voorkomen van klachten en ziekten. Dit is mogelijk door te focussen op preventie door ons natuurlijke vermogen om te groeien, te helen en te herstellen en het vermogen om tegenslagen te incasseren oftewel het ‘heal deal’ vermogen.

Preventie heeft als doel ervoor te zorgen dat mensen gezond en vitaal blijven. Dit zorgt er enerzijds voor dat de kans dat men gezond ouder wordt toeneemt en anderzijds zullen hierdoor een hoop kosten voor in de zorg worden bespaard. Preventie valt uiteen in verschillende onderdelen. Enerzijds bestaat preventie uit het voorkomen van ziekte en gezondheidsklachten met behulp van een gezonde leefstijl en anderzijds uit vroeg signaleren van specifieke gezondheidsklachten.

Een gezonde leefstijl

Een gezonde leefstijl is de basis wanneer het gaat om voorkomen van ziekte en gezondheidsklachten. Ook bij bestaande klachten en aandoeningen kan een gezonde leefstijl bijdragen aan herstel daarvan. Waar een gezonde leefstijl precies uit bestaat en tips die de basis vormen voor een gezonde leefstijl lees je in deze blog.

Gezonde voeding

Gezonde voeding speelt een grote rol in het kader van preventie. Daarbij is het van belang om te kiezen voor pure voeding met de juiste voedingswaarden in plaats van ongezonde bewerkte voedingsproducten die enkel vullen en niet voeden. Eet zoveel mogelijk plantaardige onbewerkte voeding zoals groente, fruit, noten, zaten, pitten en peulvruchten. Eet gevarieerd zodat je voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten binnenkrijgt.

Een gezond voedingspatroon kan goed aangevuld worden met behulp van voedingssupplementen, mits de kwaliteit goed is. Hoogwaardige voedingssupplementen kunnen effectief ondersteuning bieden voor een goede gezondheid, in het bijzonder voor bepaalde risicogroepen.

Meten is weten

Het kan in ieders voordeel werken om te weten hoe je gezondheid er precies voor staat. Dit kan met behulp van een bloedonderzoek of een gezondheidscheck. We noemen bloed ook wel de spiegel van het lichaam. Het bevat bloedcellen en vervoert voedings- en bouwstoffen en afvalproducten. De samenstelling van het bloed vormt een afspiegeling van de conditie van de organen. Een algemeen bloedbeeld ziet van nuttige informatie en kan bijdragen aan ter signalering en preventie van gezondheidsproblemen.

De Premium Health Check van Perfect Health is een uitgebreid bloedonderzoek waarmee exact kan worden gemeten waar jouw lichaam specifiek behoefte aan heeft. Op basis hiervan weet je welke voedingsstoffen jij extra aanvullend nodig hebt, en kun je ondersteuning leveren om gezondheidsrisico’s te verkleinen.

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Het belang van Curcuma
Zijn hoge doseringen in voedingssupplementen veilig?
Supplementen kopen: waar moet je op letten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.