10% korting ontvangen?
15% korting op Q10 Ubiquinol t/m 6 maart. CODE: Q15 (n.v.t. op herhaalservice & voordeelverpakkingen)
Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

De populariteit van fruitwater

Populariteit van fruitwater | Perfect Health

Het lichaam van een volwassene bestaat voor zo’n 50 tot 65% uit water. Een grote hoeveelheid vocht verlaat het lichaam dagelijks via de huid wanneer we zweten of via de ademhaling een ander gedeelte plassen we uit. Het vocht dat we dagelijks verliezen moet gecompenseerd worden door voldoende te drinken. Volwassenen hebben dagelijks ongeveer 2,5 liter water vocht nodig, waarvan we ongeveer 1 liter uit voeding halen. Dan resteert er nog 1,5 liter die we binnenkrijgen door te drinken. De beste manier om hieraan te komen is door het drinken van water, omdat dit in tegenstelling tot diverse andere dranken geen toevoegingen bevat. Daarbij is water benodigd voor de afvoer van afvalstoffen in het lichaam, helpt het de spijsvertering en heeft het lichaam water nodig om het op temperatuur te houden.

Water drinken is dus ontzettend belangrijk, maar het lukt niet iedereen om dagelijks de benodigde hoeveelheid water te drinken. Velen vinden het drinken van water saai of gewoon niet lekker. Water hoeft echter niet saai te zijn, maak fruitwater en het zal een stuk minder lastig worden om de dagelijks aanbevolen hoeveelheid water binnen te krijgen!

Wat is fruitwater?

Fruitwater is dé trend van dit moment en wordt ook wel infused water genoemd. Fruitwater is niets meer of minder dan water met een smaakje welke je eenvoudig zelf kunt maken. Het smaakje kan worden toegevoegd met behulp van fruit maar ook groenten of kruiden kunnen worden toegevoegd voor extra smaak. Het is de ideale optie wanneer je niet van water houdt en iets met meer smaak wilt drinken, maar het wel graag gezond houdt.

Fruitwater maak je eenvoudig zelf!

Het is ontzettend eenvoudig om fruitwater te maken en ook zijn er tal van smaakmogelijkheden. De basis van fruitwater is natuurlijk water en daarna volgt het fruit. Iedere fruitsoort is mogelijk en er kunnen verschillende combinaties worden gemaakt. Gangbare fruitsoorten voor het maken van fruitwater zijn citroen, limoen, sinaasappel, bosbessen, aardbeien, frambozen, ananas, mango, meloen en druiven. Ook kan het fruit worden gecombineerd met groente zoals komkommer en kruiden zoals munt.

Wij raden aan om de volgende combinaties te proberen voor het maken van fruitwater maar je kunt natuurlijk ook zelf een combinatie bedenken!

  • Aardbei, framboos en bosbes
  • Aardbei en basilicum
  • Mango en limoen
  • Sinaasappel en framboos
  • Citroen en munt

Vul een karaf met water en voeg eventueel ijsblokjes toe. Kies een combinatie van fruitsoorten uit en snijd het gekozen fruit in stukjes. Voeg het fruit vervolgens toe aan het water. Het fruit geeft smaak af waardoor het water een heerlijke smaak krijgt. Wanneer het fruit wordt fijngestampt geeft dit nog meer smaak af.

Het is ontzettend eenvoudig en binnen no-time staat er een verantwoord en heerlijk drankje op tafel dat de dorst goed lest. Zeker het proberen waard!

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Het belang van Curcuma
Zijn hoge doseringen in voedingssupplementen veilig?
Supplementen kopen: waar moet je op letten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.