fbpx
Gratis verzending vanaf €30,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €30,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis
5 april 2022

Dong Quai

Perfect Health - Don Quai

Dong Quai is de Chinese naam voor de Angelica sinensis, die ook wel de Chinese engelwortel wordt genoemd. Deze engelwortel en is één van de belangrijkste en meest gebruikte kruiden in de traditionele Chinese geneeskunde. Van oorsprong komt de Chinese engelwortel voor in Chinese berggebieden maar tegenwoordig wordt de plant op diverse plekken in China, Japan én Korea verbouwd. Dong Quai wordt ook wel vrouwenkruid genoemd. Deze bijnaam dankt het kruid aan de heilzame werking die het heeft op het vrouwelijk lichaam.

Een breed spectrum aan voedingsstoffen

Dong Quai bevat diverse soorten voedingsstoffen. Zo zijn er in de Chinese engelwortel in groten getale polyfenolen, fytonutriënten en flavonoïden aanwezig. Uniek is dat de plant de enige niet dierlijke bron van vitamine B12 is. Daarnaast bevat de plant onder andere vitamine C, B1, B3, B5, B11, choline en vitamine E. De plant bevat verder een heel reeks aan mineralen plus een aantal goede vetzuren. Een van de belangrijke werkzame stoffen in Dong Quai is ligustilide.

De werking van Dong Quai

De werkzame stoffen in Dong Quai bevorderen de bloedtoevoer naar de vrouwelijke geslachtsorganen en Dong Quai werkt hierdoor onder andere menstruatie bevorderend en krampwerkend. Dong Quai een positieve werking op vrouw gerelateerde ongemakken, deze werkt als een goede ondersteuning tijdens de overgang en het kruid wordt ingezet bij andere ongemakken die relatie hebben met de bloedcirculatie of het hormonale stelsel. Daarnaast is Dong Quai inzetbaar voor het verkrijgen van soepele gewrichten en goed voor de nierfunctie en urinewegen.

Dong Quai is verkrijgbaar in supplementvorm en maakt deel uit van Menopause Support van Perfect Health.

Lees ook
Signalen van vitamine B12 tekortDong Quai is de Chinese naam voor de Angelica sinensis, die ook wel de Chinese engelwortel wordt genLees verder pijl

10% korting

10% korting ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.