Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Een gezonde blaas

Gezonde blaas | Perfect Health

De blaas is een opslagreservoir voor urine. Urine bestaat uit water, zouten en afvalproducten die door de nieren uit het bloed worden gefilterd. Voor een goede gezondheid is het van groot belang dat deze afvalproducten zoals restproducten van de afbraak van eiwitten of geneesmiddelen en bacteriën goed worden uitgeplast. Gebeurt dit niet, dan kunnen bacteriën in de blaas zich vermenigvuldigen en zich aan de blaaswand hechten. Dit kan leiden tot verstoringen in de blaas, wat zich kan uiten in ongemakken. Wanneer dit lang aanhoudt, verhoogd dit het risico op grotere problemen.

Ook kunnen de afvalproducten in de urine gaan kristalliseren en kunnen blaasstenen in de blaas ontstaan die vervelende ongemakken veroorzaken. Om al deze problemen zoveel mogelijk te voorkomen zijn een gezonde, schone blaas en een goede blaasweerstand van groot belang. Hoe je hiervoor kunt zorgen, lees je hieronder.

Drink voldoende water

Voor een gezonde blaas is het van belang om iedere dag voldoende water te drinken. Aangeraden wordt om zo’n 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken. Ook wanneer je last hebt van een overactieve blaas is het juist van belang om voldoende water te blijven drinken om alle afvalstoffen goed af te voeren. Wanneer je te weinig water drinkt kan dit er namelijk voor zorgen dat de urine geconcentreerd wordt en je blaas gaat irriteren en te weinig vocht kan de groei van bacteriën in de blaas stimuleren wat de kans op  urinewegproblemen kan verhogen. Het drinken van alcohol kan een verstoring veroorzaken van de prikkels die van de hersenen naar de blaas gaan om aan te geven wanneer urine moet worden vastgehouden door de blaas of wanneer deze moet worden losgelaten. Bij een overactieve blaas is het daarom aan te raden te matigen met alcohol.

Ga plassen bij aandrang

Wanneer de blaas vol raakt zet de blaaswand uit waardoor aandrang wordt veroorzaakt. Een te volle blaas zorgt voor stress in het lichaam en kan zorgen voor ophoping van afvalstoffen in de blaas die de nieren blijven afvoeren. Zorg er daarom voor dat je bij aandrang gaat plassen. Ga altijd ontspannen op het toilet zitten om zo de blaas goed leeg te kunnen plassen, extra kracht zetten is niet nodig. Voor vrouwen is het van belang om altijd met het toiletpapier van voor naar achteren te vegen en niet andersom in verband met de hygiëne en omdat de blaas kwetsbaar is voor invloeden van buitenaf.

Een gezond dieet voor een gezonde blaas

Naast het drinken van voldoende water is ook gezonde voeding van belang om de blaas en nieren gezond te houden. Zorg voor een gevarieerd dieet voorzien van voldoende groente en fruit en vermijd ongezonde geraffineerde voeding en suikers zoveel mogelijk.

Daarnaast zijn er ook producten om de blaasfunctie te ondersteunen. Urinary Support van Perfect Health is een hoog gedoseerd blaas en urineweg complex. Het complex kan door iedereen worden gebruikt die extra ondersteuning aan zijn of haar blaas en urinewegen wil geven.

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Curcuma
Zink
Cortisol de oorzaak van slechte slaap

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.