Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Een gezonde prostaat

Gezond eten voor prostaat

De prostaat is een klein orgaan in het lichaam van de man, dat ongeveer de grootte heeft van een kastanje. Een andere benaming voor de prostaat is voorstanderklier. De prostaat bevindt zich onder de blaas aan het begin van de plasbuis. De voorkant van het orgaan ligt tegen het schaambeen en de achterkant tegen de endeldarm. De prostaat maakt onderdeel uit van het mannelijke voortplantingssysteem met als functie het aanmaken van prostaatvocht voor het vervoeren van zaadcellen. Bij een orgasme van de man komen de zaadcellen uit de zaadleiders in de prostaat. Daar worden ze vermengd met het prostaatvocht tot sperma. De prostaat trekt samen waardoor het sperma door de plasbuis naar buiten wordt geperst. Het prostaatvocht zorgt ervoor dat de zaadcellen in leven blijven op reis naar buiten en zo levend de eicellen van de vrouw kunnen bereiken. De functie van de prostaat ligt dus vooral in de vruchtbaarheid.

Prostaatklachten

Gedurende het leven van de man groeit de prostaat. De groei van de prostaat gebeurt in de puberteit onder invloed van het geslachtshormoon testosteron. Naarmate mannen ouder worden komt het vaak voor dat de prostaat zich nog verder vergroot. Een prostaatvergroting kan zorgen voor plasproblemen omdat de prostaat zo dicht bij de blaas ligt. Zo kan deze de plasbuis dichtdrukken waardoor plassen moeizamer gaat. Verder kan het langer duren voordat het plassen op gang komt of kan men na het plassen last krijgen van druppelen. Bijna alle mannen van boven de 45 jaar krijgen te maken met prostaatongemakken door een vergrote prostaat. Het is belangrijk dat er aandacht wordt besteed aan deze klachten, op langere termijn kunnen de gevolgen namelijk ernstig zijn.

Hoe houd je je prostaat gezond?

De prostaat heeft een belangrijke functie, het is daarom van belang dat deze goed blijft functioneren. Een gezonde levensstijl en een gezond voedingspatroon kunnen bijdragen aan het behoud van een gezonde en goed functionerende prostaat en kunnen hiermee het risico op prostaatproblemen verminderen. Het is belangrijk om te letten op gezonde en gevarieerde voeding met voldoende fruit en groente, volkoren producten en gezonde vetten. Vermijd zoveel mogelijk bewerkte producten met suiker, beperk de consumptie van vlees en gebruik weinig zout. Kies voor voldoende fruit die antioxidanten bevatten zoals aardbeien, bramen, blauwe bessen, frambozen en pruimen. Ook in groenten zitten veel belangrijke stoffen voor het behoud van een gezonde prostaat zoals Lycopeen dat zich bevindt in tomaten. Andere gezonde groenten met tal van werkzame stoffen die beschermend werken zijn boerenkool, spruitjes, bloemkool en spinazie. Naast een gezond voedingspatroon draagt ook regelmatig bewegen bij aan het voorkomen van prostaatproblemen.

Het effect van zaagbladpalm op de prostaat

Zaagbladpalm (Saw Palmetto) is hele bijzondere voedingsstof voor de prostaat. Het bevat een grote verscheidenheid aan stoffen, zoals vetzuren, phytosterolen en nog veel meer stoffen van plantaardige oorsprong. Doordat steeds meer wetenschappelijke studies de heilzame werking voor de prostaat aantonen, wordt het steeds meer gebruikt om de prostaat in conditie te houden. Zo zijn er nog een aantal bijzondere voedingstoffen voor de prostaat. Omdat dit soort voedingsstoffen moeilijk te consumeren is vanuit voeding, is een specifiek voedingssupplement voor de prostaat een goede methode om je prostaat te verzorgen.

Prostate Support van Perfect Health (medio mei verkrijgbaar) bestaat uit de beste voedingstoffen van de hoogste kwaliteit voor je prostaat en urinewegen. Het bevat optimale wetenschappelijke doseringen.

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Curcuma
Zink
Cortisol de oorzaak van slechte slaap

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.