10% korting ontvangen?
15% korting op Q10 Ubiquinol t/m 6 maart. CODE: Q15 (n.v.t. op herhaalservice & voordeelverpakkingen)
Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Een preventieve bloedcheck: binnen 48 uur zicht op je gezondheid

Je gezondheid heb je deels zelf in de hand door (preventief) goed voor je lijf en geest te zorgen. Het slikken van supplementen is voor de meesten van ons dan ook een dagelijks ritueel geworden waar je niet al te veel over nadenkt. Toch is het goed om wat je slikt af en toe in heroverweging te nemen. Een bloedtest biedt uitkomst. Aan de hand van je bloedwaardes vertelt zo’n test wat je wel én niet nodig hebt aan vitamines en mineralen. Daarnaast geeft een bloedtest belangrijke informatie over het functioneren van een aantal belangrijke organen. Dat zit zo…

Een preventieve bloedcheck: binnen 48 uur zicht op (verstoringen in) je gezondheid

Veel mensen weten nog net hun eigen bloedgroep, maar daar houdt de kennis vaak op. Dat terwijl bloed het belangrijkste transportsysteem van je lichaam is. Het stroomt dag en nacht om zuurstof en voedingsstoffen aan je organen af te geven en afvalproducten af te voeren. Bloed wordt door je hart rondgepompt en komt via de bloedvaten op alle plaatsen in je lichaam. Ook speelt bloed een belangrijke rol bij de afweer tegen ziekteverwekkers en fungeert het als een soort centrale verwarming. Het zorgt namelijk voor een constante temperatuur in je hele lijf. Bij het doen van een bloedtest krijg je inzicht in hoe het er bij jou voor staat met de belangrijkste vitaminen en mineralen, en weet je of organen zoals je lever, hart en nieren naar verwachting functioneren.

Perfect Health

Aan je bloed kun je dus heel veel bruikbare informatie over je gezondheid aflezen. Volgens de experts van Perfect Health zou een jaarlijkse bloedtest daarom net zo gewoon moeten worden als een regelmatige gebitscontrole. Met hun Premium Health Check maken ze preventief medisch bloedonderzoek toegankelijk voor iedereen, dit geeft je meer grip op je eigen gezondheid. Deze check bestaat uit een uitgebreid bloedonderzoek en meet maar liefst 30 bloedwaardes. Denk bijvoorbeeld aan je cholesterol, ijzer en vitamine D. Ook blijkt uit de test of je momenteel last hebt van een ontsteking (de CPR waarde) en geeft de test inzicht in je gemiddelde bloedsuikerspiegel van de afgelopen 3 maanden (de HbA1c waarde). Zo weet je daarna precies welke supplementen jou kunnen ondersteunen en waar je beter mee kunt stoppen.

Hoe het werkt?

Je vult een online vragenlijst in over je leefstijl en kiest een priklocatie bij jou in de buurt. Binnen 48 uur na het bloedprikken ontvang je de resultaten online in je eigen beveiligde omgeving. Waarschijnlijk zijn je bloedwaarden abracadabra voor je (voor mij althans wel). Om die reden maakt een uitgebreid telefonisch consult met een deskundige onderdeel uit van de Premium Health Check. Samen met een gezondheidsadviseur loop je alle bloedwaarden één voor één na en bespreek je eventuele afwijkingen op het gemiddelde – die nu misschien nog niet schadelijk zijn voor je gezondheid maar later mogelijk wel. En precies dát maakt dit onderzoek zo leerzaam. Desgewenst krijg je advies over welke voedingssupplementen voor jou relevant zijn.

Holistik’s Karlijn deed ook de Premium Health Check

Karlijn: ‘Licht gespannen sprong ik op mijn fiets op weg naar de priklocatie. Ik blijf het eng vinden; alles wat met naalden te maken heeft. Binnen 5 minuten stond ik weer buiten. View! Dat zit er op. De 4 buisjes bloed zijn afgetapt en dat zonder gepiep van mijn kant. Nieuwsgierig als ik ben dook ik na 2 dagen geduldig afwachten gelijk in de bloeduitslagen en zag dat alle bolletjes op één na in het groene – dus goede – gebied stonden. Het telefonische consult met deskundige Alicia vanuit Perfect Health gaf meer helderheid. Ze vertelde me duidelijk terug te kunnen zien in mijn waardes dat ik er een gezonde leefstijl op na houd met voldoende beweging, gezonde voeding en de juiste aanvullende supplementen waaronder vitamine D en visolie. Wat me opviel was dat mijn HDL cholesterol hoog was. Dit rode cijfer trok meteen mijn aandacht op het Labformulier. Gelukkig wist Alicia me gerust te stellen. ‘Je HDL is ‘goed’ cholesterol en maakt je lichaam aan om het ‘slechte’ cholesterol (LDL cholesterol) te balanceren. Het duidt op de inname van voldoende gezonde vetten waaronder vette vis, avocado en noten’. Wat ik leuk vond aan het gesprek is dat ik van alles heb geleerd over ons/mijn bloed en hoe dat gekoppeld is aan je leefstijl. Alicia nam de tijd om langs alle waardes te lopen en beantwoordde al mijn vragen geduldig. Ook keek ze met me mee naar de supplementen die ik al gebruik; of dat de juiste samenstelling bevat en hoe het zit met de opneembare bestanddelen. Op haar aanraden ga ik aan de slag met andere visolie, een multivitamine en probiotica van Perfect Health. Ik heb me trouwens ook voorgenomen om eens per jaar een Premium Health Check te doen; een mooie investering in mijn gezondheid en als ik ergens in geloof, is het preventieve health care.

Compleet bloedonderzoek

Nieuwsgierig geworden en wil je zelf een keer je bloed laten testen? Met code Holistikactie20% krijg je tot en met 30 september 2021 20% korting op een compleet bloedonderzoek t.w.v. €149. Je kiest een priklocatie bij jou in de buurt. De uitslag krijg je binnen 48 uur. De toegevoegde waarde zit ‘m in een uitgebreid telefonisch consult waarin alle waarden worden besproken, inclusief advies over suppletie. Kijk voor meer informatie over de Premium Health Check op de site van Perfect Health.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Perfect Health. Echter hebben wij onze mening hier niet door laten beïnvloeden en past een samenwerking altijd bij de visie van Holistik. Benieuwd naar deze visie? Lees dan dit artikel over hoe wij een eerlijke boterham verdienen met ons platform, waardoor Holistik gratis toegankelijk kan blijven voor iedereen.

Bron: holistik.nl

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Het belang van Curcuma
Zijn hoge doseringen in voedingssupplementen veilig?
Supplementen kopen: waar moet je op letten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.