Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gebufferde vitamine C

Gebufferde vitamine C - Perfect Health

Vitamine C is een belangrijke en de meest bekende vitamine die essentiële taken vervult in ons lichaam. De vitamine is een belangrijk antioxidant welke het lichaam beschermt tegen vrije radicalen. Vitamine C draagt daarnaast onder andere bij aan een sterk gebit, de huid en is van belang voor de bloedvaten, het bevordert de opname van ijzer in het bloed en zorgt voor een goed functionerend zenuwstelsel en ondersteunt de normale werking van het immuunsysteem. Een tekort aan vitamine C kan zorgen voor een verminderde weerstand en diverse ongemakken.. Het lichaam is zelf niet in staat om vitamine C te produceren, we zijn daarvoor zijn we afhankelijk van onze voeding.

De voornaamste bron van vitamine C zijn groenten en fruit. Vitamine C is wateroplosbaar en gevoelig voor verhitting en zonlicht. Om zoveel mogelijk vitamine C uit voeding binnen te krijgen is het belangrijk om de voedingsmiddelen zo vers mogelijk te eten en wanneer je deze kookt dit zo kort mogelijk te doen in weinig water. Naast gezonde voeding is een vitamine C supplement aan te raden waarbij de voorkeur wordt gegeven aan gebufferde vitamine C.

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C

Hoeveel vitamine C een persoon precies nodig heeft, is onder andere afhankelijk van het gewicht en de leeftijd. Daarbij geldt hoe ouder en hoe meer gewicht, hoe meer vitamine C het lichaam nodig heeft. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C is door de Gezondheidsraad vastgesteld op 70 milligram. Deze hoeveelheid is echter slechts gebaseerd om geen vitamine C gebrek te krijgen. Om een optimale voorziening van vitamine C aan de cellen in het lichaam te leveren is er aanzienlijk meer vitamine C nodig, zo’n 1000 tot 3000 milligram per dag, afhankelijk van iemands lichaamsgewicht. Dit is zelfs het dubbele wanneer sprake is van ziekte of langdurige stress. Om voldoende vitamine C binnen te krijgen kan het nemen van een goed supplement een welkome aanvulling op een gezond voedingspatroon zijn. Kies daarom bij voorkeur voor gebufferde vitamine C.

Waarom kiezen voor gebufferde vitamine C?

Gebufferde vitamine C heeft verschillende voordelen ten opzichte van een regulier vitamine C supplement. Bij gebufferde vitamine C is de vitamine gekoppeld aan het mineraal calcium, dit wordt ook wel ascorbaat genoemd. Reguliere vitamine C, ascorbinezuur, is van nature zuur en kan – met name in hoge doseringen – zorgen voor irritatie aan de maag of darmen. Door de vitamine te bufferen met calcium wordt deze ontzuurd. Daarnaast zorgt deze buffering voor een extra hoge biologische beschikbaarheid van vitamine C in het lichaam, wat vervolgens weer zorgt voor een optimale werkzaamheid.

Gun jezelf het beste op gebied van vitamine C suppletie en kies voor Buffered Vitamin C van Perfect Health. Een tablet bevat 1000 mg gebufferde vitamine C en is verrijkt met bioflavonoïden en Rosa canina extract die de werking van vitamine C extra versterken.

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Curcuma
Zink
Cortisol de oorzaak van slechte slaap

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.