Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Ginkgo biloba

Ginkgo biloba

Ginkgo biloba is een plantenextract dat wordt gewonnen uit de bladeren van de uit China afkomstige ginkgoboom. De boom wordt ook wel Japanse notenboom of waaierboom genoemd en bestaat al sinds het tijdperk van de dinosauriërs, een andere bijnaam is daarom ‘levend fossiel’. Het extract van de ginkgo biloba wordt in de Chinese geneeskunde al duizenden jaren toegepast bij het behandelen van verschillende uiteenlopende lichamelijke ongemakken. In de westerse samenleving is het gebruik van het Ginkgo biloba extract enkele decennia geleden ontstaan. Tegenwoordig is het een erg populair voedingssupplement.

De eigenschappen en gezondheidsvoordelen van Ginkgo biloba

De Ginkgo biloba is rijk aan flavonoïden en terpeenlactonen. De flavonoïden zouden een antioxiderende werking hebben. Antioxidanten maken vrije radicalen onschadelijk. Een te veel aan vrije radicalen in het lichaam kan ervoor zorgen dat cellen en weefsel beschadigd raken met alle gevolgen van dien. De terpeenlactonen in de Ginkgo biloba zouden een ontstekingsremmende werking hebben. Hier is nog maar weinig onderzoek naar gedaan, maar deze zouden mogelijk klachten bij allergieën of chronische ontstekingen kunnen verminderen.

De flavonoïden en terpeenlactonen samen hebben een positief effect op de bloedcirculatie in het lichaam en in de hersenen. Deze verbeteren de bloedcirculatie in het lichaam en verwijden en versterken de bloedvaten. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat de Ginkgo biloba veel gezondheidsvoordelen kan bieden. Doordat Ginkgo biloba een vaatverwijdend en bloed verdunnend effect heeft, kan het gebruik ervan helpen de doorbloeding te stimuleren. Een betere doorbloeding kan een betere hersenfunctie als effect hebben. Uit onderzoek van de Universiteit van München is gebleken dat Ginkgo biloba cognitieve achteruitgang kan terugdraaien met als gevolg dat het geheugen verbeterd en ook bijdraagt aan het concentratievermogen.

Het gebruik van Ginkgo biloba

Ginkgo biloba is verkrijgbaar in verschillende vormen. Zo zijn er gedroogde ginkgobladeren in de vorm van thee en is het extract verkrijgbaar in de vorm van tabletten, capsules en druppels. Het gebruik van het ginkgo extract is veilig, wel kunnen er mogelijk bijwerkingen ontstaan zoals hoofdpijn, buikpijn en misselijkheid. Voor kinderen, zwangere vrouwen en epilepsiepatiënten wordt het gebruik afgeraden. Voor het gebruik van het Ginkgo biloba extract is geen aanbevolen dagelijkse dosering vastgesteld.

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Curcuma
Zink
Cortisol de oorzaak van slechte slaap

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.