10% korting ontvangen?
15% korting op Q10 Ubiquinol t/m 6 maart. CODE: Q15 (n.v.t. op herhaalservice & voordeelverpakkingen)
Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gymnema sylvestre

Gymnema sylvestre blog

De gymnema is een houtachtige klimplant die groeit in het tropisch regenwoud in Zuid Azië. In het Latijn heet deze plant de gymnema sylvestre, wat ‘naakte draad’ betekent. Deze naam komt van de onbehaarde stamper en meeldraden waar de plant over beschikt. De bladeren en twijgjes van de plant bevatten een medicinale werking. In de Ayurveda, een traditionele gezondheidsleer met zijn oorsprong in India, wordt de gymnema al eeuwenlang gebruikt. De gymnema staat ook wel bekend als gurmar: ‘suikervernietiger. Wanneer men op de bladeren kauwt, heeft dit tot gevolg dat men een tijd lang geen suiker meer proeft. In India wordt de gymnema van oudsher al toegepast voor het behoud van een normale suikerspiegel.

Hoe werkt de gymnema?

De gymnema draagt bij aan het verminderen van de eetlust en trek in zoetigheid en kan de bloedsuikerspiegel ondersteunen1. De gymnema plant bevat een aantal verbindingen zoals zure glycosides en diverse saponinen. Het belangrijkste bestanddeel van de plant is gymnemic zuur dat voorkomt in de bladeren en wortels. Deze zuren zorgen ervoor dat de smaakpapillen een aantal uren niet actief zijn. Smaakpapillen zijn zenuwuiteinden op de tong die door stoffen in het voedsel worden geprikkeld. Deze zenuwen sturen informatie door naar de hersenen. Door het kauwen van de bladeren zult u suiker een aantal uren niet kunnen proeven. Dit zal ervoor zorgen dat ook het verlangen naar zoetheid wordt geremd en kan daarom ondersteunend werken voor gewichtsbeheersing. In de Ayurveda wordt de plant daarom al eeuwenlang gebruikt tegen diverse soorten gezondheidsrisico’s ten aanzien van de bloedsuikerspiegel en diabetes.

De toepassing van gymnema sylvestre

Gymnema sylvestre wordt vaak gebruikt door mensen die willen afvallen. Gymnema sylvestre vermindert namelijk de eetlust en de trek in zoetigheid. Daarnaast draagt het bij aan een normale suikerspiegel. Op deze wijze kan het helpen om op gewicht te blijven.

Gymnema Sylvestre wordt meestal als extract gebruikt en verwerkt in een voedingssupplement. Bij Perfect Health vindt u het Metabolism Support. Dit is een bijzonder voedingssupplement dat wordt geadviseerd voor een gezond(e) cholesterol, suikerspiegel en hart en vaten. In dit supplement zit o.a. Gynema Sylvestre.

 

1.Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op dit moment in behandeling bij de Europese Voedselveiligheid Autoriteit (EFSA).

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Het belang van Curcuma
Zijn hoge doseringen in voedingssupplementen veilig?
Supplementen kopen: waar moet je op letten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.