Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Haalbare goede voornemens voor 2018

haalbare goede voornemens 2018

Met het begin van het nieuwe jaar hebben veel personen een lijst opgesteld met goede voornemens waar zij zich dit aankomende jaar op zullen richten. Of dit nu gaan om meer bewegen, gezonder eten of gelukkiger zijn, het zijn meestal voornemens die de voorgaande jaren ook op het lijstje stonden en dat jaar helaas niet (helemaal) behaald zijn. Maar een nieuw jaar vraagt om nieuwe kansen en met een lijst vol goede voornemen van 2018 die wel haalbaar zijn, is de kans groot dat het dit jaar wel zal slagen. De kunst om de haalbaarheid te vergroten is namelijk niet het radicaal omgooien van bepaalde dingen, maar te zorgen dat ze nét binnen de comfortzone vallen. Zo zullen deze goede voornemens van 2018 langzaam maar zeker een onderdeel worden van het dagelijks leven.

Gezonder leven verschilt voor iedereen

Gezonder leven is één van de voornemens die voor veel personen op het lijstje van 2018 staat. Maar wat bedoelt men eigenlijk met gezonder leven? Voor de één geldt dit als meer groenten en fruit eten, terwijl het voor de ander wel kan betekenen dat diegene elke dag minimaal een uur wil bewegen. Wat we onder gezonder leven verstaan, hangt dus per persoon af van bepaalde standaarden en factoren. Het is dus goed om na te gaan wat voor jouw gezonder leven betekent. Is dit echt meer groente en fruit eten? Wellicht eet je al voldoende groente en fruit en wil je juist meer genieten van onbewerkt voedsel. Ga voor jezelf na wat op dit moment jouw standaard voor gezonder leven is en hoe jij dit verder kunt uitbreiden. Laat je niet leiden door bepaalde trends maar doe waar jij je prettig bij voelt. Zo blijft een goed voornemen, ook een goed voornemen dat gemakkelijk haalbaar is. Voor mensen die niet genoeg vitamines binnenkrijgen via vast voedsel bestaat er de mogelijkheid om voedingssupplementen te gebruiken.

Bewuste keuzes die gelukkig maken

Zoals men al vaker zegt, geluk zit hem in de kleine dingen. Waar we hedendaags tegen veel stress aanlopen, zoals drukte op werk, te weinig tijd voor het huishouden en het onderhouden van sociale contacten in het echt én online, wordt het er qua stress niet minder op. Toch kunnen een aantal bewuste keuzes ervoor zorgen dat het hoofd een stuk leger aanvoelt. Het eerste is leren loslaten. Is er een probleem dat niet binnen onze macht ligt en dus niet opgelost kan worden? Dan zal het tijd worden om erbij neer te leggen en het los te laten. Dit is niet omdat we het er dan mee eens zijn, maar omdat het veel stress bespaart wanneer je stopt met vechten tegen iets dat niet te veranderen is. De eerste paar keren zal dit moeizaam gaan, maar naarmate de situatie zich een paar keer voordoet, zal het loslaten een stuk gemakkelijker gaan.

Een ander onderdeel van gelukkig zijn is het maken van bewuste keuzes. Waar een persoon gelukkig van wordt verschilt per persoon, maar wat velen niet beseffen is dat geluk niet alleen in de grote dingen zit, zoals het winnen van de loterij of op vakantie gaan. Zo kan een stel planten, maar ook geurkaarsen, al een heleboel doen op het gebied van geluk. Geuren zouden in contact staan met een deel van ons brein dat emoties controleert en op die manier invloed heeft op onze stemming. Zo kan een geurkaars in de geur vanille voor ontspanning en een gelukkig gevoel zorgen.

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Curcuma
Zink
Cortisol de oorzaak van slechte slaap

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.