Cyber Monday, 15% korting op alle supplementen! Code: CYBERM (excl. herhaalservice en voordeelverpakkingen)

Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Het belang van een gezond hart

Gezond hart

Het hart vormt een belangrijk onderdeel van het menselijk lichaam, het pompt het bloed door het lichaam. Een gezond en sterk hart is dus van groot belang. Er overlijden iedere dag in Nederland meer dan honderd mensen aan hart- en vaatproblemen. Deze problemen zijn wereldwijd doodszaak nummer één. Een ongezonde levenswijze vergroot de kans op deze problemen. Door gezond te leven houd je je hart gezond en sterk waardoor de kans op hart- en vaatproblemen kleiner wordt. Wat je kunt doen om gezond te leven en hiermee je hart gezond te houden, lees je hieronder.

Neem gezonde voeding

Gezonde voeding is van groot belang voor een gezond hart. Kies voor een gevarieerd voedingspatroon met voldoende groenten en fruit. Deze bevatten vitamines, mineralen en vezels die de slechte cholesterol in het bloed verlagen en de goede cholesterol verhogen. Kies daarnaast voor volkorenproducten en gezonde vetten uit vette vis, olie en ongezouten noten. Vermijd daarnaast slechte vetten en suikers uit bewerkte producten. Ook is het van groot belang om voldoende water te drinken en op de zoutinname te letten. Een teveel aan zout heeft een negatief effect op de bloeddruk. Roken wordt ten zeerste afgeraden omdat het een zeer negatief effect heeft doordat het de hartslag verhoogt, de bloedvaten door de nicotine bloedvaten vernauwd raken en het zorgt voor een verhoogde bloeddruk wat een risicofactor is voor hartproblemen. Ook is het van belang om te matigen met alcohol. Een te veel aan alcohol vergroot op lange termijn het risico op een te hoge bloeddruk en hart- en vaatproblemen.

Beweging en ontspanning

Voldoende beweging is van groot belang voor de gezondheid en ook voor het hart. Het hart is een spier die training nodig heeft om in conditie te blijven. Daarnaast is beweging ook belangrijk voor de bloeddruk en het cholesterolgehalte. Beweging zorgt ervoor dat het goede cholesterol omhoog gaat en er meer cholesterol door het lichaam kan worden afgevoerd. Een niet te hoge bloeddruk en een gezond cholesterolgehalte hebben een positieve invloed op de hart- en bloedvaten. Ook ontspanning is van groot belang voor een gezond hart. Te veel stress kan het functioneren van het hart beïnvloeden. Zorg er daarom voor dat u genoeg dingen doet waarbij u ontspant. De één zal ontspannen door te sporten of door het volgen van een yoga les, de ander door het maken van een wandeling, het lezen van een boek of door het nemen van een warm bad. Kies wat voor u het beste werkt.

Extra ondersteuning

Naast gezonde voeding, voldoende beweging en ontspanning kan het lichaam ook extra ondersteuning gebruiken met behulp van supplementen. Een vitamine D tekort kan leiden tot een verhoogde bloeddruk en vergroot het risico op hart- en vaatproblemen. Wanneer jouw lichaam niet voldoende vitamine D aanmaakt bijvoorbeeld door een gebrek aan zonlicht, is het aan te raden om vitamine D in de vorm van een supplement in te nemen. Ook Omega-3 vetzuren zijn gunstig voor hart- en bloedvaten. Deze kunt u verhogen door inname van visoliecapsules wanneer u niet iedere week twee keer vette vis eet. Verder kun je magnesium supplementen slikken. Het meeste magnesium vindt men in het hart, een te laag niveau aan magnesium is dan ook gerelateerd aan hart- en vaataandoeningen. Omdat verschillende vitamines goed zijn voor het hart is de inname van multivitaminen in de vorm van een supplement ook zeker aan te raden.

Ook kun je regelmatig een screening doen waarbij voor jou het risico op hart- en vaataandoeningen wordt bepaald. Met behulp van een bloedonderzoek kan worden bepaald of er voor jou risicofactoren zijn. Daarbij wordt het cholesterolgehalte gemeten, hieruit komen een aantal waarden. Welke waarde normaal is hangt af van het totale risico op hart- en vaataandoeningen. De waarden uitleg van cholesterolwaarde vind je op de website van de Nederlandse Hartstichting.1

Daarnaast kan het homocysteïnegehalte in het bloed worden gemeten. Deze lichaamseigen stof wordt bij de stofwisseling geproduceerd en normaal gesproken weer omgevormd of afgebroken. Indien dit proces onvolledig verloopt kan het in het bloed blijven circuleren en is sprake van een verhoogd homocysteïne gehalte. Er is een verband tussen een verhoogd homocysteïne gehalte en hart- en vaatproblemen, een bloedtest kan dit uitwijzen. Het is sowieso verstandig regelmatig je gezondheid in kaart te brengen door een uitgebreid bloedonderzoek.

Kies er dus naast je gezonde levensstijl voor om je regelmatig te laten onderzoeken, zodat je gerichter aan slag kan om het risico op hart- en vaatproblemen zoveel mogelijk te voorkomen.

Heart Support zorgt voor een goed cholesterol-, en suikergehalte in je bloed en goede conditie van je hart. Advanced Antioxidant Complex bevat bijzondere antioxidanten die zorgen voor bescherming van je hart en vaten en is rijk aan polyfenolen stoffen, die goed zijn voor schone vaten en een goede doorbloeding.

1) Bron: https://www.hartstichting.nl/risicofactoren/gids-cholesterol/cholesterolwaarden?tab=1).

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Ubiquinol
Lactose-intolerantie
Brain fog

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.