10% korting ontvangen?
15% korting op Q10 Ubiquinol t/m 6 maart. CODE: Q15 (n.v.t. op herhaalservice & voordeelverpakkingen)
Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Het belang van een gezonde bloeddruk

Het belang van een gezonde bloeddruk | Perfect Health

De bloeddruk is een zeer belangrijke factor voor de gezondheid. De bloeddruk is de druk die wordt veroorzaakt door het hart dat met kracht het bloed de slagaders in pompt. De bloeddruk bestaat uit de bovendruk en onderdruk. Bij het meten van de bloeddruk wordt eerst de bovendruk weergegeven en vervolgens de onderdruk. Er is sprake van een normale bloeddruk als deze onder de 140/90 mmHg ligt. De ideale bloeddruk heeft een waarde van 120/80 mmHg. Bij een waarde boven de 140/90 mmHg is de bloeddruk verhoogd en bij een waarde van 180/110 of hoger is sprake van een ernstig verhoogde bloeddruk.

Een hoge bloeddruk geeft zelden klachten maar kan wel vervelende gevolgen met zich meebrengen. Wanneer langere tijd sprake is van een hoge bloeddruk, dan kan dat leiden tot schade aan hart- en bloedvaten en een verhoging van het risico op hart- en vaatziekten.

Oorzaken van een te hoge bloeddruk

Wanneer er sprake is van een te hoge bloeddruk, is daar niet altijd een duidelijke oorzaak voor aan te wijzen. De kans op een hoge bloeddruk wordt groter naarmate je ouder wordt. Dit komt doordat de bloedvaten steeds nauwer en stijver worden. In sommige families komt een hoge bloeddruk vaker voor, hierbij spelen erfelijke aanleg of risicofactoren in de familie een rol.

Andere factoren die kunnen bijdragen aan een te hoge bloeddruk hebben te maken met een ongezonde levensstijl. Zo kunnen roken, vet eten, te veel zout of drop eten, overgewicht en alcohol ervoor zorgen dat de bloedvaten nauwer en stijver worden wat kan resulteren in een hoge bloeddruk. Ook kunnen stress en medicatie een oorzaak van een te hoge bloeddruk zijn en zijn er gevallen waarbij een hoge bloeddruk wordt veroorzaakt door een nieraandoening.

Tips voor een gezonde bloeddruk

Heb je last van een hoge bloeddruk? Dan is een gezonde leefstijl van groot belang om te zorgen voor een gezonde bloeddruk en hiermee het risico op hart- en vaatziekten te verlagen. Ook voor het behoud van een gezonde bloeddruk is een gezonde leefstijl altijd het advies. De volgende tips kunnen bijdragen aan een gezonde bloeddruk:

  • Stop met roken, roken is ontzettend schadelijk voor het hart en de bloedvaten.
  • Eet gezond, zorg voor een gevarieerd voedingspatroon waarbij je ongezonde vetten en te veel zout vermijdt. Het eten van drop wordt afgeraden, de stof glycyrrhizine in drop kan de bloeddruk namelijk verhogen.
  • Matig of stop met het drinken van alcohol.

Zorg voor voldoende lichaamsbeweging in de vorm van wandelen, fietsen of hardlopen en activiteiten die de spieren en botten versterken zoals krachttraining.

  • Probeer stress te reduceren.
  • Zorg voor goede inname belangrijke voedingsstoffen. Een aanvulling met kwalitatief goede voedingssupplementen kan daarin goede ondersteuning leveren. Laat je adviseren (Bel met Perfect Health : 020-2809200).

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Het belang van Curcuma
Zijn hoge doseringen in voedingssupplementen veilig?
Supplementen kopen: waar moet je op letten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.