Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Het immuunsysteem op peil houden

Immuunsysteem op peil houden | Perfect Health

In onze vorige blog hebben we precies uitgelegd wat het immuunsysteem is en hoe het systeem werkt. Een goed werkend immuunsysteem is van groot belang omdat het zorgt voor een verhoogde weerstand. Zo ben je beter bestand tegen het risico op aandoeningen en herstel je sneller. Het is daarom belangrijk om je weerstand te versterken door het op peil houden van je immuunsysteem. Een gezonde levensstijl kan ervoor zorgen dat de verschillende onderdelen in het immuunsysteem op peil blijven. Hoe je zorgt voor een gezonde levensstijl en zo jouw immuunsysteem op peil houdt, lees je hieronder.

Een gezond en gevarieerd voedingspatroon

De basis voor een sterk immuunsysteem en een hoge weerstand is een gezond en gevarieerd voedingspatroon. Een dieet dat rijk is aan fruit en groenten voorziet het lichaam van benodigde vitaminen, mineralen en antioxidanten om het immuunsysteem op peil en in balans te houden. Vezels in groente en fruit zijn belangrijk voor het verbeteren van de kwaliteit van de darmflora in de darmen, die een groot deel uitmaken van het immuunsysteem. Een gezond voedingspatroon bestaat naast groente en fruit ook uit volkoren producten, vette vis, noten en peulvruchten. Producten die geen gunstige invloed op het immuunsysteem hebben zijn rood- en bewerkt vlees, voedingsmiddelen met veel suiker of verzadigde vetzuren, zout en alcohol. Deze producten kun je het best zoveel mogelijk vermijden.

Een gezond voedingspatroon kan worden aangevuld door middel van supplementen. Supplementen kunnen zorgen voor een effectieve methode om het lichaam te voorzien van de optimale hoeveelheid aan voedingsstoffen die bijzonder goed zijn voor je weerstand. Laat je vooral door een deskundige adviseren!

Voldoende beweging

Beweging is ontzettend belangrijk voor het vermogen van het immuunsysteem om effectief te kunnen functioneren. Regelmatige lichaamsbeweging stimuleert dat de circulatie van de bloedcellen beter verloopt waardoor het vermogen om bacteriën te doden verbeterd. Wandel of fiets regelmatig en aangeraden wordt om zo’n drie keer peer week minstens 20 minuten intensief te sporten om het immuunsysteem om te peppen. Overdrijf niet, te zwaar of te hard sporten kan ervoor zorgen dat er giftige stoffen worden gecreëerd die het immuunsysteem verlagen.

Zorg voor voldoende buitenlucht

Ga regelmatig naar buiten voor een positief effect op het immuunsysteem. Voldoende zonlicht zorgt ervoor dat het lichaam vitamine D aanmaakt. Vitamine D is een ontzettend belangrijke vitamine voor het verhogen van de weerstand. Daarbij is frisse lucht ook ontzettend belangrijk ter ondersteuning van de weerstand én een verbeterde gemoedstoestand.

Voldoende slaap

Om het immuunsysteem op peil te houden is voldoende slaap essentieel. Slaap draagt bij aan het op peil houden van het immuunsysteem doordat er de stoffen die gedurende de slaap worden aangemaakt het systeem versterken. Slaaptekort kan leiden tot een verminderde weerstand en meer kans op gezondheidsrisico’s.

Ontspanning en plezier

Stress heeft een ongunstig effect op het immuunsysteem en kan worden tegengegaan door regelmatig te bewegen en door voldoende te ontspannen. Door te ontspannen krijgt het immuunsysteem de mogelijkheid om tot rust te komen. Er zijn verschillende manieren om te zorgen voor ontspanning. Zo kun je mediteren, het uitoefenen van ademhalingsoefeningen maar ook wanneer je jezelf rust gunt door het lezen van een boek of het kijken van een serie zorgt je ervoor dat je ontspant.

Ook het hebben van plezier is enorm belangrijk. Lachen en plezier maken door dingen te doen die je leuk vindt zorgen voor een positief effect op het immuunsysteem en jouw gemoedstoestand.

Wees je bewust van je immuunsysteem en geef het dagelijks de aandacht die het verdiend!

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Curcuma
Zink
Cortisol de oorzaak van slechte slaap

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.