10% korting ontvangen?
15% korting op Q10 Ubiquinol t/m 6 maart. CODE: Q15 (n.v.t. op herhaalservice & voordeelverpakkingen)
Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Het nut van multivitaminen

vrouw neemt multivitaminen in

Vitamines zijn onmisbaar voor het menselijke lichaam. Het zijn, net als mineralen, kleine stoffen die zorgen voor een goede gezondheid en normale groei en ontwikkeling. Het menselijke lichaam is niet in staat om alle vitamines zelf aan te maken. De meeste krijgen we binnen door gevarieerd voedsel te eten, maar soms heb je aanvulling nodig. In de praktijk blijkt dit nog niet zo makkelijk. Volgens meerdere onderzoeken eten de meeste Nederlanders niet gevarieerd en gezond, waardoor ze geen optimale voorziening aan vitamines binnen krijgen. Een multivitaminen-mineralen supplement is daarom een ideale manier om dit aan te vullen.

Wat zijn multivitaminen?

Multivitaminen zijn supplementen die bijna alle vitamines en mineralen bevatten. Dit in tegenstelling tot supplementen waar maar één of enkele vitamines in zitten. Multivitaminen worden ook wel multimineralen of multi’s genoemd en zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals tabletten, kauwtabletten, capsules, poeders, bruistabletten of vloeistoffen.

Multivitaminen helpen jouw weerstand op peil te houden en kunnen een aanvulling zijn op je dagelijkse gezonde voeding. Ze helpen het lichaam groeien, herstellen en goed functioneren.

Welke multivitaminen heb ik nodig?

Multivitaminen zijn er in veel verschillende samenstellingen en hoeveelheden. De een bevat wel alle vitamines en de andere niet. Ook bevatten niet alle multivitaminen mineralen, terwijl die net zo belangrijk zijn als vitaminen. Mineralen kunnen namelijk, net als vitaminen, niet zelf aangemaakt worden door het menselijk lichaam. Mineralen spelen een belangrijke rol spelen bij de regulatie van enzymen en hormonen: 2 hele belangrijke katalysatoren van het menselijke lichaam.

Handig voor andere doelgroepen

Naast de aanvulling van het eetpatroon kunnen multivitaminen ook nut hebben voor andere doelgroepen, zoals:

  • ouderen. De opname van vitamine B12 neemt af naar mate je ouder wordt. Ook kunnen ze meer behoefte hebben aan calcium en vitamine D;
  • vegetariërs en veganisten. Doordat ze geen vlees eten lopen ze risico op een tekort aan vitamine B12. Ook kunnen ze tekorten hebben aan calcium, zink, ijzer, vitamine D en omega 3-vetzuren;
  • mensen die willen afvallen. Het kan zijn dat je een speciaal dieet volgt waarbij je bepaalde voedingsstoffen niet genoeg binnenkrijgt. Ook zij kunnen dan baat hebben door het tekort aan te vullen met multivitaminen;
  • zwangere vrouwen. Sommige voedingsstoffen zijn nodig, maar er zijn ook vitaminen die schadelijk kunnen zijn voor het ongeboren kind. Ga niet zomaar iets slikken. Zwangere vrouwen moeten daarom altijd hun huisarts raadplegen alvorens zij (multi)vitaminen willen gaan gebruiken;
  • mensen met bepaalde chronische aandoeningen. Ook hiervoor geldt dat je huisarts kan helpen en bepalen welke vitaminen en/of mineralen je eventueel moet aanvullen.

Premium Multi Support van Perfect Health

Premium Multi Support is niet zomaar een multivitamine, maar een professioneel gezondheidsproduct dat door professionals zorgvuldig is samengesteld. Het bevat alle belangrijke vitaminen, zoals vitamine A, B-complex, C, D, E en K . Daarnaast bevat het ook de belangrijkste mineralen zoals calcium, magnesium, mangaan, chroom, ijzer, koper, zink, mangaan, seleen en borium.

De vitamines en mineralen zijn optimaal (lees: hoog) en veilig gedoseerd. Er is gekozen voor hoge kwaliteit vitamine en mineralen verbindingen, voor de meest ideale opname. Premium Multi Support is het basisproduct bij uitstek en uitstekend te combineren met andere producten, voor meer synergie.

Wil je graag persoonlijk en deskundig advies over het gebruik van Multivitaminen? Neem gerust contact op met de klantenservice van Perfect Health door te bellen naar 035-8200319. Zij helpen je graag bij al je vragen.

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Het belang van Curcuma
Zijn hoge doseringen in voedingssupplementen veilig?
Supplementen kopen: waar moet je op letten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.