10% korting ontvangen?
15% korting op Q10 Ubiquinol t/m 6 maart. CODE: Q15 (n.v.t. op herhaalservice & voordeelverpakkingen)
Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Het risico van straling

Risico van straling

Er zijn in de loop der jaren verschillende onderzoeken gedaan naar de risico’s van straling van elektrische apparaten zoals de mobiele telefoon. Terwijl uit eerdere onderzoeken kwam dat er geen negatieve effecten van mobiele telefoon straling was aangetoond, bevestigen diverse latere onderzoeken dat straling van de mobiele telefoon en andere apparaten wel tot schade kan leiden. De verschillende apparaten die we gebruiken zenden elektromagnetische straling of microgolven uit. Door het extreme gebruik van mobiele telefoons en draadloze netwerken zijn we nu 10 tot 20 keer meer blootgesteld aan straling dan zonder deze apparaten het geval zou zijn. Draadloze apparaten en draadloze computernetwerken maken gebruik van hoogfrequente RF straling. Dit verschilt van apparaten die door een kabel van stroom worden voorzien, deze zenden veelal een laagfrequente straling uit.

Schadelijke gevolgen van straling

De hoogfrequente straling waar we door het gebruik van onze mobiele telefoon, wifi en andere draadloze apparatuur aan blootgesteld worden verhoogd het risico op gezondheidsschade. Er zijn mensen die extra gevoelig zijn voor straling, dit heet elektro hypersensitiviteit. Klachten die ontstaan zijn duizeligheid, hoofdpijn, misselijkheid en concentratieproblemen. De straling van een telefoon kan ook zorgen voor slapeloosheid. De straling heeft namelijk impact op de melatonineproductie die we nodig hebben om in slaap te vallen. Ook komt uit onderzoeken dat straling kan zorgen voor oxidatieve stress in het lichaam. Dit betekent dat er teveel vrije radicalen in het lichaam aanwezig zijn waardoor het DNA beschadigd wordt, wat bijdraagt aan een versneld verouderingsproces. Daarnaast draagt oxidatieve stress bij aan een mindere weerstand en verhoogd het risico op diverse soorten (serieuze) gezondheidsproblemen of -klachten. Doordat er steeds meer draadloze apparaten en netwerken komen in onze omgeving staan we steeds in meerdere mate onderhevig aan dit risico.

Blootstelling aan straling verminderen

Wilt u zo min mogelijk risico lopen op de negatieve effecten die straling met zich mee kan brengen, dan dient u ervoor te zorgen dat u minder aan straling wordt blootgesteld. Dit kan met behulp van de volgende tips:

  • Bel niet wanneer u op een plek bent met slecht bereik. In dat geval blijft de telefoon zijn best doen met het maken van een verbinding waardoor er extra straling ontstaat. Dit geldt ook wanneer u in een bewegend voertuig zit zoals de auto of de trein. De telefoon moet steeds opnieuw verbinding zoeken met een andere mast waardoor de straling wordt versterkt.
  • Zet uw telefoon ’s nachts uit. Ook wanneer een telefoon op stand-by staat en niet wordt gebruikt maakt deze contact met een zendmast voor verbinding. Dat betekent dat er ook dan straling vrijkomt. Zoals eerder al werd aangegeven vermindert straling melatonineproductie en heeft dit in de nacht een slecht effect op uw slaap.
  • Gebruik een snoertje of headseat waarmee u belt en houdt de telefoon op afstand. Doordat de afstand tot het apparaat groter wordt, neemt de kracht van het signaal en de straling af.
  • Eet voldoende antioxidanten. Deze kunnen helpen de schade die ontstaat door straling weer te herstellen. Antioxidanten komen voor in verschillende voeding maar kunt u ook slikken in de vorm van een supplement zoals de Advanced Antioxidant Support van Perfect Health: een breed spectrum met allerlei soorten antioxidanten in optimale doseringen.

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Het belang van Curcuma
Zijn hoge doseringen in voedingssupplementen veilig?
Supplementen kopen: waar moet je op letten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.