Cyber Monday, 15% korting op alle supplementen! Code: CYBERM (excl. herhaalservice en voordeelverpakkingen)

Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Hoe de levensstijl de gezondheid kan bepalen

gezond levensstijl positief voor gezondheid

Ieder mens heeft slechte gewoontes. Slechte gewoontes kunnen verschillen tussen grote en kleine dingen, bijvoorbeeld af en toe een sigaret roken, in het weekend meer dan 5 glazen alcohol op een avond drinken of te weinig gezonde voeding eten. Het gaat niet om hoe groot of klein deze gewoonten zijn, maar waar de grens ligt. Het is belangrijk om lekker in je vel te zitten en daarbij gezond te leven. Maar wat zijn de gevolgen van ongezond leven en hoe wordt ervoor gezorgd dat een ongezonde levensstijl het leven niet gaat beïnvloeden.

Het effect van een ongezonde levensstijl

Voor het lichaam is het van belang om gezonde voeding binnen te krijgen. Wanneer het lichaam niet de dagelijks benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt, kan dit grote gevolgen hebben voor het lichaam en de gezondheid. Voeding is slecht voor het lichaam als het maar weinig of geen voedingsstoffen bevat. Dit wordt ook wel leeg voedsel genoemd. Wanneer er leeg voedsel genuttigd wordt, krijgen de hersenen wel een seintje dat de maag vol zit, maar het lichaam kan hier maar weinig voedingsstoffen uithalen. Een voorbeeld van leeg voedsel is bijvoorbeeld instant noodles. Dit product bevat zo weinig voedingsstoffen, en daarentegen te veel conserveringsmiddelen, dat het zelfs slecht zou zijn voor de gezondheid.

Een andere vorm van slechte voeding zijn de dikmakers die voor iedereen bekent zijn, namelijk fastfood. In fastfood kunnen wel degelijk goede voedingsstoffen zitten, alleen zijn deze bijna altijd in de verkeerde hoeveelheden aanwezig. In een grote hamburger kan zo al bijna de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid calorieën zitten. En de effecten op korte termijn van slechte voeding kunnen het leven sterk beïnvloeden. Dit kan zich uiten in stress situaties, een slecht humeur en aanhoudende vermoeidheid. Onderzoek heeft aangetoond dat langdurige stress door slechte voeding ook gevolgen heeft voor het lichaam. Zelfs zoveel dat er permanente schade kan ontstaan.

Op lange termijn zijn er voor een ongezonde levensstijl ook gevolgen, namelijk overgewicht, een te hoge bloeddruk, diabetes, hart- en vaatziekten en depressies.

Naar een gezonde levensstijl

De allereerste stap naar een gezonde levensstijl is de aanpassing naar gezonde voeding. Gezonde voeding zorgt voor genoeg energie en voedingsstoffen voor het lichaam en bestaat uit voldoende eiwitten, koolhydraten, vetten, vitamines, mineralen, vezels en vocht. Door de aanpassing in voeding zal het lichaam niet alleen fitter worden, het verkleint ook de kans op ziektes zoals diabetes en hart- en vaatziekten. Er wordt daarom aanbevolen om voldoende groente en fruit te eten, veel volkorenproducten, een keer per week vette vis, weinig zoete dranken waar suiker in zit en weinig rood of bewerkt vlees.

Naast gezonde voeding is het voor een gezonde levensstijl ook van belang dat er minstens vijf dagen per week een halfuur per dag actief bewogen wordt. Dit kan bijvoorbeeld zijn, stevig wandelen, fietsen, zwemmen of dansen. Dit bewegen hoeft niet een halfuur achter elkaar te zijn, maar kan ook over de dag verdeeld worden. Het is bewezen dat regelmatig bewegen gezond is en het lichaam op den duur steeds fitter wordt. De spieren, longen, hart en bloedvaten zullen aan het vele bewegen gewend raken.

Nutriënten die bijdragen aan een gezonde levensstijl

Nutriënten kunnen bijdragen aan een gezonde levensstijl. Soms kan het zijn dat een lichaam met gezonde voeding toch niet de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Dan kunnen extra nutriënten een eventuele aanvulling zijn in het dagelijks leven.

Factoren zoals ongezonde voeding, medicijnen, Uv-straling, milieuvervuiling, alcohol en roken kunnen de huid nadelig beïnvloeden. Om deze invloeden te beperken heeft het lichaam antioxidanten nodig die uit voedingsmiddelen gehaald worden. Aanvulling van je dieet met een antioxidanten supplement is dan een goede keuze zodat deze invloeden beperkt worden.

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Ubiquinol
Lactose-intolerantie
Brain fog

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.