10% korting ontvangen?
15% korting op Q10 Ubiquinol t/m 6 maart. CODE: Q15 (n.v.t. op herhaalservice & voordeelverpakkingen)
Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Invloed van geluk op onze gezondheid

Wanneer we iemand vragen wat hem of haar echt gelukkig maakt, wordt er vaak geantwoord met roem en geld. Dit is tot op zekere hoogte waar. Maar mensen met een hoger inkomen zijn niet altijd gelukkiger dan mensen met een lager inkomen. Geluk gaat om de mate waarin jij tevreden bent met de huidige leefomstandigheden. De mate van geluk is hierin voor iedereen anders. Uit onderzoek1 blijkt namelijk dat andere kenmerken zoals gezondheid, het hebben van werk en goede relaties nog belangrijker zijn voor het ervaren van geluk. Toch staan al deze factoren met elkaar in verband. Werk en relaties hebben wel degelijk invloed op onze gezondheid en zijn daarmee ook een maatstaf voor ons geluk.

Het belang van gezonde relaties

Goede sociale relaties zorgen ervoor dat wij ons gelukkiger voelen. Denk hierbij aan een goede relatie met je partner, familie, vrienden of bijvoorbeeld collega’s. Mensen die je waarschijnlijk vaak en graag ziet. Op het moment dat deze relaties goed zijn heeft dit een positief effect op onze gezondheid. Doordat we ons goed voelen leven we bewuster, letten we meer op ons eetpatroon, sporten we meer en slapen we voldoende. Conflicten in een relatie of huwelijk hebben dan ook een tegengesteld effect op onze gezondheid. Ze zorgen voor meer stress en een verminderde immuniteit.

Eenzaamheid

Daar waar een gezonde relatie een positief effect heeft op de mate van geluk, zorgt eenzaamheid voor het tegenovergestelde effect. We voelen ons allemaal wel eens eenzaam. Vaak is dit na een korte periode weer over en heeft dit verder weinig gevolgen. Wanneer je je langdurig eenzaam voelt kan dit emotioneel en lichamelijk grotere gevolgen met zich meebrengen. Er wordt hierbij onderscheid gemaakt tussen emotionele eenzaamheid en sociale eenzaamheid. Wanneer je een beperkt sociaal netwerk hebt voel je je sociaal eenzaam. Emotionele eenzaamheid is van toepassing wanneer je behoefte hebt aan een intieme relatie met een partner, vriend of vriendin, maar er niet aan deze behoefte voldaan kan worden. Er wordt steeds meer aandacht geschonken aan eenzaamheid. En dat is terecht. Vooral bij ouderen heerst er veel eenzaamheid. De sociale contacten die zo belangrijk zijn, zijn vaak een groot gemis bij deze doelgroep. Mensen die zich eenzaam voelen, voelen zich vaak niet gelukkig en dat heeft een negatief effect op de gezondheid. Eenzaamheid verzwakt de gezondheid en de hersenen gaan langzaam achteruit. De kans op Alzheimer en depressies nemen aanzienlijk toe. Daarnaast wordt de kans op hartziekten en beroertes verhoogd.

Ook werk heeft invloed op geluk en gezondheid

Het hebben van werk is eigenlijk een aparte factor om te bepalen hoe gelukkig iemand is. Maar het hebben van werk heeft ook invloed op je gezondheid. Wanneer jij je prettig voelt op je werk en de sociale contacten hier goed zijn, ondervind je vaak veel minder gezondheidsklachten. Een te hoge werkdruk zorgt wel voor de nodige gevolgen. Dit geldt ook wanneer iemand werkeloos is. In deze gevallen ontstaan er meer aandoeningen zoals een hoge bloeddruk, hartaandoeningen of stress. Deze aandoeningen kunnen deels verminderd worden door supplementen in te nemen. Kies bijvoorbeeld voor Natural Omega 3+ Support, goed voor hart en hersenen. Wil je graag persoonlijk advies, helemaal afgestemd op jouw situatie? Neem dan gerust eens contact met ons op.

Bron: Sociale samenhang & welzijn 2015 CBS

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Het belang van Curcuma
Zijn hoge doseringen in voedingssupplementen veilig?
Supplementen kopen: waar moet je op letten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.