Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Is rode wijn gezond?

Rdoe wijn

Rode wijn is een geliefde alcoholische drank die ontstaat door middel van het gisten van druivensap. Het sap van blauwe druiven wordt samen met de druivenschillen vergist. Rode wijn wordt door veel mensen wekelijks of zelfs dagelijks gedronken. We horen vaak dat het drinken van een glas rode wijn geen kwaad kan of juist zelfs goed is voor onze gezondheid. Er bestaan verschillende ideeën over de gezondheidsvoordelen van rode wijn. Uit het ene onderzoek volgt dat een glas rode wijn een gunstig effect heeft op de gezondheid terwijl het andere onderzoek ons wijst op de nadelige effecten van alcohol in rode wijn. Wat de gezondheidsvoordelen van rode wijn zijn, maar ook welke nadelige effecten rode wijn kan hebben leest u hieronder.

De gezondheidsvoordelen van rode wijn

Rode wijn wordt van andere soorten alcohol onderscheiden door de aanwezigheid van verschillende polyfenolen. Polyfenolen geven de kleur en het aroma aan de wijn. Polyfenolen worden wetenschappelijk steeds meer onderzocht en de resultaten zijn veelbelovend. Er zijn veel verschillende soorten polyfenolen die ieder hun eigen bijzondere, maar ook gezamenlijke heilzame werkingen voor de gezondheid hebben. Het is daarom aan te bevelen zoveel mogelijk verschillende soorten polyfenolen op te nemen in je voedingspatroon. Een voorbeeld van een polyfenool uit rode wijn is resveratrol. Resveratrol komt voor in de schil van de blauwe druif. Dit stofje wordt aangemaakt door de plant om bacteriën en virussen van buitenaf tegen te gaan. Het stofje heeft ook heilzame werkingen voor het menselijk lichaam. Resveratrol is een krachtige antioxidant dat goed is voor hart- en bloedvaten en het helpt gezonde cellen en weefsels te beschermen.

Een alternatief voor alcohol

Rode wijn kan gezondheidsvoordelen met zich meebrengen, maar bevat natuurlijk ook alcohol. Een teveel aan alcohol kan op zijn beurt weer nadelige gevolgen meebrengen voor het lichaam. Zo levert alcohol lege calorieën, die het lichaam snel kwijt wil waardoor het stopt met het verbranden van andere calorieën. Ook onttrekt alcohol mineralen uit het lichaam, deze mineralen zijn onder andere nodig voor het verbranden van vet. Het nuttigen van alcohol zorgt er dus voor dat het lichaam het een stuk lastiger krijgt om vet te verbanden. Daarnaast verhoogt een teveel aan alcohol het risico op diverse aandoeningen zoals leveraandoeningen.

Een goed alternatief om toch te kunnen profiteren van de gezondheidsvoordelen van rode wijn zonder dat u de nadelige effecten van alcohol ondervindt, is rode wijn extract. Vinitrox is een gepatenteerd nutriënt op basis van onder andere rode wijn polyfenolen. Een dagelijkse inname van 2 vinitrox tabletten komt overeen met dezelfde hoeveelheid polyfenolen als in 4 à 5 glazen wijn, maar dan zonder de nadelige gevolgen van alcohol. Vinitrox is één van de ingrediënten in Advanced Antioxidant Support van Perfect Health: Een supplement dat de cellen beschermt tegen vrije radicalen en oxidatieve stress en goed is voor het hart- en vaatwand.

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Curcuma
Zink
Cortisol de oorzaak van slechte slaap

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.