10% korting ontvangen?
15% korting op Q10 Ubiquinol t/m 6 maart. CODE: Q15 (n.v.t. op herhaalservice & voordeelverpakkingen)
Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Koud douchen is goed voor de gezondheid

Voordelen koud douchen - Perfect Health

Douchen is voor de meeste mensen een dagelijkse gewoonte. Voor velen is niets fijner dan een lekkere warme douche. Bij het idee aan een koude douche, krijgen de meeste mensen de rillingen. Kou wordt niet als comfortabel ervaren en door velen wordt ook gedacht dat men door kou ziek kan worden. Dit klopt echter niet, ziek wordt men door een virus en niet door kou. Een koude douche is een ontzettend goed idee, het brengt namelijk verschillende voordelen voor de gezondheid met zich mee. Een groot voorstander van het nemen van een koude douche is de internationaal bekende Nederlandse Wim Hof is die ook wel de ‘Iceman’ wordt genoemd. Hof kan omgaan met extreme vormen van kou met behulp van ademhalingsoefeningen en mediatie. Hij meent dat we een deel van onze innerlijke kracht zijn kwijtgeraakt door onszelf altijd maar warm te houden. Deze innerlijke kracht kunnen we terugkrijgen door het stimuleren van ons lichaam door het bloot te stellen aan kou, bijvoorbeeld door middel van een koude douche!

De voordelen van koud douchen

Koud douchen lijkt een positief effect op het immuunsysteem te hebben. Wanneer het lichaam aan lage temperaturen wordt blootgesteld, warmt het automatisch op. Dit zorgt ervoor dat het immuunsysteem geprikkeld wordt en versterkt. Een goed werkend immuunsysteem zorgt er weer voor dat men minder vatbaar is voor virussen en dus minder vaak ziek wordt. Een koude douche is ook goed voor de bloedcirculatie. Er vindt vernauwing plaats door de kou waardoor de bloeddruk verhoogd wordt. Dit proces zorgt ervoor dat het bloed efficiënter kan worden gebruikt, bij een warme douche verwijden de aders juist en vindt het omgekeerde effect plaats. Verder zorgt koud douchen voor een betere stofwisseling waardoor het op lange termijn kan zorgen voor gewichtsverlies. Bij blootstelling aan lage temperaturen wordt bruin vet aangemaakt dat verantwoordelijk is voor het verbranden van glucose. Een toename van bruin vet in combinatie met een goede bloedcirculatie zorgen voor een verhoogde stofwisseling. Daarnaast zorgt koud douchen voor een strakke en gezonde huid doordat de spieren en bloedvaten zich samentrekken.

Starten met koud douchen

Koud douchen is waarschijnlijk niet hetgeen waar u direct aan denkt wanneer u zich lekker wilt opfrissen. Maar geloof ons, door iedere dag een koude douche te nemen zal dat op lange termijn zeker de vruchten afwerpen! Met een koude douche werkt u dagelijks aan uw weerstand en uw vitaliteit. Het zal in het begin echt wennen zijn, maar later zult u zich een stuk lekkerder, frisser én krachtiger voelen. Een klein pluspuntje is misschien wel dat u eerst gewoon kunt beginnen met een warme douche, als u maar eindigt met een koude douche. Probeer dit op langzaam op te bouwen. Begin met een heerlijke warme douche en eindig eerst met een paar seconden koud. Naar mate het lichaam hieraan werkt, is het op te bouwen naar bijvoorbeeld 2 minuten. Probeer er uiteindelijk een dagelijkse routine van te maken! Luister daarbij wel altijd naar het lichaam. Zoek de grens op zonder eroverheen te gaan en uiteindelijk zult u profiteren van de gezondheidsvoordelen van de koude douche.

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Het belang van Curcuma
Zijn hoge doseringen in voedingssupplementen veilig?
Supplementen kopen: waar moet je op letten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.