Cyber Monday, 15% korting op alle supplementen! Code: CYBERM (excl. herhaalservice en voordeelverpakkingen)

Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Krachttraining: een positieve aanvulling op de gezondheid

krachttraining goed voor gezondheid

Krachttraining heeft veel positieve effecten op het lichaam. Het is goed voor de gezondheid van hart- en bloedvaten, zorgt voor een toename van de spiermassa, heeft een positieve werking op de mentale gesteldheid door het verminderen van onzekerheid en zorgt ervoor dat bepaalde blessures worden voorkomen. Daarnaast draagt het ook bij aan het versterking van de botten.

Ook voor mensen die willen afvallen heeft krachttraining positieve effecten. Met krachttraining worden veel calorieën verbrand door middel van de hoge hartslag die behaald wordt en neemt daarnaast de spiermassa toe, waardoor er nog meer calorieën worden verbrand. Ook verbruiken spieren in rust energie omdat ze altijd van zuurstof en voedingsstoffen voorzien moeten worden. Uit hoe meer spiermassa het lichaam bestaat, hoe meer energie het lichaam nodig heeft en hoe meer calorieën het uiteindelijk verbruikt in rust.

Krachttraining boost het zelfvertrouwen

Naast de versterking van de spieren maakt krachttraining de mentale gesteldheid ook sterker. Doordat er elke keer met zware gewichten wordt getraind en deze gewichten steeds zwaarder gemaakt kunnen worden, geeft dit het zelfvertrouwen ook een boost. Men zal zelfverzekerder in de schoenen staan, zowel in de sportschool als in het dagelijks leven. Krachttraining zorgt ook voor de verbetering van de houding en een positieve verandering van het lichaam. Het lichaam wordt namelijk gespierder en strakker.

Bij krachttraining is het belangrijk dat er een goed schema wordt opgebouwd met een gecertificeerde trainer. In een persoonlijk schema zal de trainer oefeningen opstellen die geschikt zijn voor het lichaam en de bijbehorende bouw. Het is belangrijk dat er aan het eigen schema gehouden wordt omdat ieder lichaam anders is. Wanneer er met krachttraining wordt begonnen, zonder begeleiding, kunnen er vervelende blessures ontstaat en bestaat er de mogelijkheid dat een spier kan scheuren. Begin dus altijd met krachttraining onder begeleiding van een gespecialiseerde trainer. Bij de meeste sportscholen is deze ondersteuning reeds aanwezig.

Het nieuwe cardio

Zoals bij alle sporten wordt ook bij krachttraining een betere conditie ontwikkeld. Hierdoor zullen de dagelijkse bezigheden minder zwaar zijn. Denk hierbij aan een lange trap op het werk, het sprintje op het station om de trein te halen of het sjouwen met de zware boodschappen van de auto naar het huis. Bij elke bezigheid zal men merken dat het gemakkelijker gaat, zonder onnodig buiten adem te raken.

Ook voor personen die aan het afvallen zijn, is krachttraining een goede aanvulling in het dagelijks leven. Krachttraining vermindert namelijk het jojo-effect. Het jojo-effect houdt in dat er spieren worden afgebroken, waardoor de stofwisseling trager en minder efficiënt wordt. Het jojo-effect treedt vooral op na de beëindiging van een crash-dieet, maar in kleinere mate ook als er wordt gestopt met sporten op cardioniveau na een lange periode. Wanneer men aan krachttraining doet neemt de spiermassa niet af, maar juist toe, waardoor het jojo-effect wordt voorkomen.

Krachttraining en voedingssupplementen

Wanneer krachttraining een onderdeel van het dagelijks leven gaat uitmaken, zijn voedingssupplementen vaak een goede aanvulling. Voor krachttraining worden veel spieren intensief gebruikt en die kunnen wel extra voedingsstoffen en mineralen gebruiken. Neem bijvoorbeeld multivitaminen. Bij een aangepast dieet om spieren te kweken kan het voorkomen dat er niet voldoende groente en fruit gegeten wordt. Multivitaminen zijn dan een goede manier om toch die benodigde vitamines binnen te krijgen. Bij Perfect Health vind je een ruim assortiment aan vitaminen die helpen bij een gezonde leefstijl.

Naast vitamines hebben spieren ook mineralen nodig om te herstellen. Zo is het van magnesium algemeen bekent dat het spierkrampen en vermoeidheid van de spieren tegen kan gaan. Het lichaam heeft magnesium namelijk nodig voor de energiemetabolisme, de goede werking van spieren en zenuwen en voor een goede botstructuur. Ook wordt magnesium vaak door sporters ingenomen om optimaal te kunnen presteren doordat de energiehuishouding beter gereguleerd wordt.

Naast magnesium zijn er meerdere vitaminen en mineralen om spierkrampen te voorkomen, namelijk Vitamine B complex, Vitamine D, Vitamine E, Calcium, zink en natrium. Veel van deze vitaminen en mineralen zijn te vinden in de voedingssupplementen van Perfect Health.

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Ubiquinol
Lactose-intolerantie
Brain fog

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.