Cyber Monday, 15% korting op alle supplementen! Code: CYBERM (excl. herhaalservice en voordeelverpakkingen)

Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Leefstijl voor soepele spieren en gewrichten

Botten, spieren en gewrichten vormen tezamen het bewegingsapparaat, ze bevinden zich in ons hele lichaam. Gewrichten zijn de verbindende elementen tussen onze botten. Bij elke beweging die we maken, gebruiken we deze gewrichten. Naast gewrichten telt ons lichaam meer dan zeshonderd spieren die elk een eigen functie hebben. De skeletspieren zorgen ervoor dat gewrichten kunnen bewegen. Deze bestaan uit spiervezels en zijn aan de uiteinden door middel van pezen, aan de beweegbare beenderen verbonden. Bij overbelaste spieren hebben we last van spierpijn. Gewrichtspijn kan ook het gevolg zijn van overbelasting maar ook van ouder worden. Terwijl de ene persoon van nature erg soepel is, heeft de ander juist hele stugge spieren en gewrichten. Dit kan erfelijk bepaald zijn, maar dit kan ook aan uw leefstijl liggen. Naarmate we ouder worden maakt ons lichaam minder ‘smeerolie’ voor de gewrichten aan. Dit kan zich uiten in een stijf gevoel in de gewrichten en stramme spieren. Door een gezonde en actieve levensstijl kunt u ervoor zorgen dat uw spieren en gewrichten, ook naarmate u ouder wordt, zo soepel mogelijk blijven en deze gebreken voorkomen of verzachten.

Beweging

Bewegen is ontzettend belangrijk om uw spieren en gewrichten zo soepel mogelijk te houden, maar ook wanneer u last heeft van spier- of gewrichtspijn kan beweging een uitkomst zijn. Bewegen is gezond en hierdoor voelt u zich ook een stuk fitter. De norm voor gezond bewegen is een half uur matig intensieve beweging per dag, iedere dag of minstens vijf dagen per week. Wanneer u last heeft van pijnlijke gewrichten, kan goede lichaamsbeweging ervoor zorgen dat de spieren rondom deze gewrichten weer sterker worden. Zo worden de gewrichten weer beter ondersteund maar ook beschermd en soepeler. Ook de druk rondom gewrichten zal afnemen. Bij pijn is het altijd belangrijk om rustig te beginnen en te bewegen zonder dat u pijn heeft. Beweging moet natuurlijk worden afgewisseld met rust. Rust is net zo belangrijk als beweging voor het gezond en soepel houden van uw spieren en gewrichten.

Gezonde voeding

Zoals u hiervoor heeft kunnen lezen is regelmatige lichaamsbeweging erg belangrijk om onze spieren en gewrichten soepel te houden en ook om ons bewegingsapparaat gezond te houden. Daarnaast zijn ook een gezonde levensstijl en een voedzaam dieet erg belangrijk om de gewrichten soepel te houden en de botten sterk te maken. Vitamine C speelt hierin een belangrijke rol. Gewrichten, spieren en botten zijn afhankelijk van vitamine C, vooral gedurende herstelperiodes. De weefsels en gewrichten, spieren en botten bevatten collageen die de weefsels samenhouden. Een tekort aan vitamine C zal leiden tot afbraak van collageen wat kan leiden tot gewrichtspijn of botten die zwakker worden. Veel groenten en fruit zijn uitstekende bronnen van vitamine C. Calcium is belangrijk voor sterke botten. De botdichtheid vermindert bij een calciumtekort en verhoogd het risico op botbreuken. Ook is calcium nodig voor het goed functioneren van de spieren. Zuivelproducten, met calcium verrijkte sojamelk en donkere bladgroenten zijn bronnen van calcium. Omega 3 draagt juist bij aan soepele gewrichten. Vette vissoorten zoals zalm, haring en makreel bevatten omega-3-vetzuren. Het gebruik van een kwalitatief hoogwaardig Omega 3 supplement, kan helpen bij een adequate dagelijkse inname van Omega 3.

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Ubiquinol
Lactose-intolerantie
Brain fog

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.