Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Magnesium: supplement van het jaar!

supplement vitamine magnesium

Ieder jaar kan er weer gestemd worden op het ‘Supplement van het jaar’. Tijdens de Nationale Gezondheidsbeurs in februari is bekendgemaakt dat magnesium het supplement van 2018 is. De populariteit van magnesium is niet geheel onverwachts, vorig jaar eindigde dit supplement op de tweede plek, achter Vitamine D. Andere supplementen die dit jaar deel uitmaakten van de Supplementen top 5 zijn: vitamine D, Kurkuma, Visolie (omega-3 vetzuren) en Multivitamine & mineralen.

Waarom gebruiken we voedingssupplementen

Door gevarieerd te eten zou je voldoende voedingsstoffen binnen moeten krijgen. In de maatschappij van nu is er veel veranderd, hetgeen niet altijd even voordelig is voor de voedingswaarde in ons voedsel. Eveneens zijn we steeds meer onderhevig aan leefstijl- en omgevingsfactoren (zoals milieuvervuiling, stress, verkeerde voeding, medicijnen, alcohol, roken, overgewicht, etc.), waardoor de behoefte aan gezonde nutriënten nog belangrijker wordt. Voedingssupplementen zijn een makkelijke methode om te zorgen voor de juiste aanvulling. We zien dat supplementen in populariteit blijven toenemen. Je kunt ze innemen om je eigen gezondheid te verbeteren of om een betere weerstand te krijgen. Magnesium blijkt hierbij het meest populaire supplement te zijn.

Magnesium uit voeding en supplementen

Je hoort tegenwoordig steeds meer over magnesium. Maar wat is het eigenlijk? Magnesium is een mineraal die bij meer dan driehonderd verschillende lichaamsprocessen betrokken is. Het lichaam maakt zelf geen magnesium aan en moet dit dus halen uit voeding. In veel dagelijkse producten (zoals groente, vlees, brood en melkproducten) zit magnesium waardoor je niet snel een tekort hebt. Toch zien we dat, door veranderende eetpatronen en leefstijlen, steeds meer mensen te maken hebben met een magnesium tekort. Door deze veranderingen kan het lichaam niet meer voldoende mineralen uit voeding halen. Gevolg is dat deze aangevuld moeten worden middels supplementen.

Belang van magnesium

Magnesium is onmisbaar in het menselijk lichaam. Zoals al aangegeven is dit mineraal betrokken bij meer dan driehonderd lichaamsprocessen. Zo is magnesium nodig voor de vorming van botten en spieren. Naast de vorming van spieren is het ook erg belangrijk voor een goede werking van de spieren. Een tekort aan magnesium kan spierkrampen veroorzaken. Daarnaast speelt magnesium een belangrijke rol in de energievoorziening van ons lichaam. Voor sporters is dit mineraal dan ook onmisbaar. Het verhoogt het uithoudingsvermogen en zorgt voor extra spierkracht. Ook helpt het bij het herstel na een inspanning. Daar waar magnesium goed is voor meer energie is het ook erg belangrijk ter ontspanning. De balans tussen calcium en magnesium zorgt ervoor dat de spanning en ontspanning in ons lichaam in evenwicht is. Tot slot heeft magnesium een positieve werking in stresssituaties. Het blijkt dat tijdens stress en inspanning de magnesiumbehoefte hoger is.

Hoe herken je een tekort aan magnesium?

Een magnesium tekort is vaak moeilijk te herkennen. Dit komt omdat de klachten vaag zijn en ook kunnen duiden op andere aandoeningen. Enkele klachten die zich voor kunnen doen zijn: vermoeidheid, spierkrampen en lusteloosheid. Wanneer je te maken hebt met een van deze klachten is het te overwegen om je magnesiumgehalte aan te vullen. De oorzaken voor een magnesium tekort kunnen divers zijn. Zoals al gezegd is een van de oorzaken het veranderende eetpatroon. Daarbij wordt het eten steeds meer bewerkt waardoor de magnesium in voeding minder wordt. Ook kunnen chronische gezondheidsongemakken en medicijngebruik de oorzaak zijn van een magnesiumtekort.

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Curcuma
Zink
Cortisol de oorzaak van slechte slaap

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.