10% korting ontvangen?
15% korting op Q10 Ubiquinol t/m 6 maart. CODE: Q15 (n.v.t. op herhaalservice & voordeelverpakkingen)
Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Mindfulness voor een goede gezondheid

mindfulness

Mindfulness is de laatste jaren ontzettend populair. Een reden daarvan is dat mensen steeds meer stress ervaren of last hebben van burn-outs en depressies. Mindfulness is het trainen van de ‘mind’ om weer controle over uw gedachten te krijgen. De oorsprong van mindfulness ligt in het boeddhisme. Door Boeddha werd beweerd dat wanneer alles met volle aandacht wordt ervaren en wanneer mensen in iedere handeling bewust aanwezig kan zijn, we niet langer geleid worden door onze gedachten. We leven vaak op de automatische piloot. Fysiek zijn we aanwezig, maar vaak bevinden onze gedachten zich ergens anders. Doordat we met onze gedachten niet in het hier en nu zijn, kunnen we de mooie momenten in het leven missen. Met behulp van mindfulness kunt u leren om die automatische piloot uit te zetten. Door uw gedachten te observeren en uzelf te trainen, wordt u meer bewust van deze gedachten en kunt u ze beter sturen.

Mindfulness oefeningen

Veelgebruikte mindfulness oefeningen zijn concentratie oefeningen en meditaties. Bij concentratie oefeningen binnen mindfulness wordt geleerd hoe u uw focus kunt aansturen met als doel u volledig van andere gedachten af te sluiten. Zo leert u om slechts over één ding na te denken zodat u niet afgeleid raakt door meerdere gedachten. Een typische oefening is het focussen op objecten. Wanneer u hier beter in wordt, kunt u zich richten op meer abstractere zaken. Zo kunt u zich gaan focussen op bepaalde gedachten of een voorstelling maken van een omgeving die u zelf bedenkt. Mindfulness werkt in een meer gevorderd stadium ook veel met meditaties. Meditatie vraagt veel van uw voorstellingsvermogen. U kunt overal mediteren. Op deze manier kunt u zich steeds beter aanleren om uw gedachten zonder externe hulpmiddelen te sturen.

Mindfulness voor een gezond lichaam en een gezonde geest

Ons lichaam en geest vormen een eenheid waarbij een goede balans zeer belangrijk is. Mindfulness stimuleert een betere balans tussen ons lichaam en onze geest. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat het beoefenen van mindfulness de hersenen en gezondheid kan bevorderen.

Zowel kinderen als volwassenen kunnen ontzettend veel baat hebben bij mindfulness. De oefeningen zorgen voor relaxatie en brengen u in een ontspannen staat. Dit kan diverse klachten en een emotionele lading afnemen. Ook brengt mindfulness zelfmanagement. U gaat uzelf observeren waardoor u problemen in een eerder stadium zult opmerken. Mindfulness in de vorm van meditatie kan ook zorgen voor het veranderen van gedeelten van de hersenen. Gedeelten in het zenuwstelsel worden geactiveerd, wat zorgt voor een ontspannen gevoel. U komt tot rust en dit kan als gevolg hebben dat uw ademhaling, hartslag en immuunsysteem verbeteren.

Mindfulness biedt tal van voordelen. Ten eerste helpt het u uw gedachten op een rijtje te zetten waardoor u zich kunt richten op wat op dat moment het meest belangrijk is. Ook helpt het u beter te concentreren en zal uw focus verbeteren waardoor u beter presteert. Dankzij mindfulness zal u leren om uw gedachten even uit te kunnen zetten. Zo creëert u momenten van rust en zult u beter om kunnen gaan met stress. Ook zal het u leren uw omgeving intenser te beleven en meer te genieten van alles om u heen en van de bijzondere momenten die u meemaakt.

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Het belang van Curcuma
Zijn hoge doseringen in voedingssupplementen veilig?
Supplementen kopen: waar moet je op letten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.