10% korting ontvangen?
15% korting op Q10 Ubiquinol t/m 6 maart. CODE: Q15 (n.v.t. op herhaalservice & voordeelverpakkingen)
Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Natuurlijke versus synthetische supplementen

Natuurlijke vs synthetische supplementen | Perfect Health

Voor een optimale gezondheid is het van groot belang dat het lichaam voldoende van de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Onze voeding bevat tegenwoordig niet meer dezelfde hoeveelheid voedingsstoffen als vroeger en hierdoor krijgen veel mensen niet enkel door voeding, voldoende van alle belangrijke voedingsstoffen binnen. Om die reden kiezen velen er dan ook voor om de voedingsstoffen aan te vullen met behulp van supplementen. Wetenschappelijke studies tonen ook steeds meer de relevantie aan die bepaalde voedingstoffen hebben op de gezondheid. Meestal gaat dit om hoge doseringen van de bioactieve stoffen die gewoon moeilijk uit gewone voeding te verkrijgen zijn.

Voedingssupplementen zijn bedoeld als aanvulling op de dagelijkse voeding of juist om hogere doseringen van specifieke voedingsstoffen binnen te krijgen in de vorm van pillen, capsules, poeders, drankjes of druppels. Supplementen worden door vele diverse aanbieders aangeboden en zijn op veel plekken te koop. Ben je op zoek naar een supplement dat daadwerkelijk een aanvulling biedt of je helpt bij de inname van optimale inname van specifieke voedingsstoffen, dan is het van belang om te weten dat het ene supplement het andere niet is en er een groot verschil in kwaliteit bestaat tussen de soorten supplementen die worden aangeboden.

Het verschil tussen natuurlijke en synthetische voedingssupplementen

Voedingssupplementen zijn er in natuurlijke en in synthetische varianten. Natuurlijke voedingssupplementen bevatten zoals de naam al doet vermoeden de meest natuurlijke grondstoffen, vitamines in hun meest actieve vorm en minderalen in organische verbindingen die het lichaam makkelijk kan opnemen. Er worden in natuurlijke supplementen geen onnatuurlijke chemische stoffen opgenomen. De meerderheid van de supplementen die overal verkrijgbaar zijn, betreffen echter synthetische supplementen. Dit zijn kunstmatig geproduceerde supplementen die chemisch bijna gelijk zijn aan natuurlijke voedingsstoffen wat betreft de structuur. Het productieproces is echter geheel anders dan de manier waarop natuurlijke voedingsstoffen en supplementen worden gemaakt waardoor het lichaam anders kan reageren op de stoffen uit deze supplementen. Je lichaam is een natuurlijk wezen dat geprogrammeerd is om stoffen uit de natuur op te nemen. Zorg daarom altijd voor natuurlijke supplementen, ook al betaal je daar meer voor. Goedkoop is uiteindelijk duurkoop, als je het uiteindelijk niet of onvoldoende opneemt.

Kies altijd voor natuurlijke supplementen

Wil je er met behulp van supplementen voor zorgen dat je lichaam de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt, kies dan altijd voor een natuurlijk supplement. Zoals je hiervoor hebt kunnen lezen staan natuurlijke supplementen zo dicht mogelijk bij de natuur en daarmee ook het dichts bij de mens. Een natuurlijk supplement zal in tegenstelling tot een synthetisch supplement goed door het lichaam worden herkend en hierdoor effectief zijn werk kunnen doen dankzijde vitamines in hun actieve vorm en mineralen in organische oftewel lichaamseigen verbindingen. Dit zorgt ervoor dat deze door het lichaam worden erkend en goed worden opgenomen. Dit is veelal niet het geval bij de synthetische variant die niet over deze lichaamseigen verbindingen beschikt.
Wil je weten of een supplement de natuurlijke of synthetische variant betreft? Lees dan altijd goed het etiket. Supplementen waarbij de inhoud individueel wordt opgesomd met gebruik van chemische namen, zijn vrijwel altijd synthetisch.

De supplementen van Perfect Health zijn allen 100% natuurlijk waarbij enkel gebruik wordt gemaakt van organische verbindingen.

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Het belang van Curcuma
Zijn hoge doseringen in voedingssupplementen veilig?
Supplementen kopen: waar moet je op letten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.