10% korting ontvangen?
15% korting op Q10 Ubiquinol t/m 6 maart. CODE: Q15 (n.v.t. op herhaalservice & voordeelverpakkingen)
Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Optimale focus door de juiste voeding!

Voeding voor het brein | Blog | Perfect Health

Terwijl de één geen enkele moeite heeft om de hele dag geconcentreerd te werken, zou de ander juist graag wat meer focus hebben voor bepaalde taken en werkzaamheden. Het concentratieniveau kan ontzettend verschillen per persoon en is afhankelijk van verschillende factoren. Zo wordt het concentratieniveau onder andere bepaald door stress. Vooral langdurige stress kan een nadelig effect hebben op het concentratieniveau. Daarnaast is ook slaap een belangrijke factor voor focus. Hoe minder (goede) nachtrust men heeft, hoe lager het concentratieniveau is. Een andere zeer belangrijke factor die invloed heeft op het concentratieniveau is voeding.

Van alle energie die we door voeding binnenkrijgen, gaat zo’n twintig procent naar onze hersenen. Een gezond en gevarieerd voedingspatroon draagt op deze wijze ook bij aan een vitaal brein en geheugen. Er zijn verschillende voedingsstoffen die bijdragen aan een verhoogde concentratie en betere focus. Zorg voor een menu dat de hieronder genoemde voedingsmiddelen bevat en het brein zal je dankbaar zijn!

Eiwitten

Eiwitten zijn ontzettend belangrijk in een gevarieerd dieet. Het zijn de bouwstenen voor onze spieren, organen en bloedcellen en ze voorzien ons van energie om te bewegen. Daarnaast zijn eiwitten ook benodigd voor het creëren van neurotransmitters zoals serotonine en dopamine. Deze hormonen hebben invloed op onze stemming en zijn van belang voor een heldere geest en een goed geheugen. Dit maakt eiwitten belangrijk voor een gezond werkend brein. Kies ervoor om met eiwitten te ontbijten, een goed ontbijt is namelijk ook erg belangrijk voor het concentratieniveau. Het maakt het lichaam wakker en zorgt ervoor dat het lichaam gedurende de dag goed kan presteren. Ontbijt met eieren of met yoghurt in combinatie met noten en zaden en je krijgt een hoop eiwitten binnen. Ook vlees, vis, peulvruchten, tofu en diverse groenten bevatten eiwitten.

Omega-3

Omega-3 vetzuren beschikken over beschermende eigenschappen voor zowel de gezondheid van het hart als voor de geestelijke gezondheid. Het is een belangrijke bouwsteen voor het functioneren van de hersenen, waarbij het concentratievermogen op de lange termijn wordt gestimuleerd. Omega-3 komt vooral voor in vette vis , zoals ansjovis, sardines, haring en zalm. Helaas gaat de kwaliteit van onze vis steeds vaker achteruit, waardoor er steeds minder Omega 3 in vette vis zit. Om dagelijks voldoende Omega 3 binnen te krijgen, worden Omega 3 supplementen steeds belangrijker als goede aanvulling op de dagelijkse voeding

Vitamine B
De verschillende vitamines B zijn van belang om het lichaam te helpen om voedingsstoffen om te zetten in bruikbare brandstof. Zo draagt vitamine B6 bij aan de afbraak en opbouw van bepaalde eiwitten in het lichaam, dat effect heeft op het concentratieniveau en ook de hersenstofwisseling profiteert van vitamine B6. Ook vitamine B12 draagt bij aan een goede werking van de hersenstofwisseling wat effect heeft op het concentratieniveau.

Pure chocolade
Een stukje pure chocolade van minimaal 70% cacao is een lekker tussendoortje dat ook nog eens van positieve invloed kan zijn op ons concentratieniveau. Pure chocolade bevat onder andere magnesium dat de natuurlijke energie in het lichaam activeert en het lichaam ook helpt te ontstressen. Daarnaast bevat het een kleine hoeveelheid cafeïne dat zorgt voor meer focus en energie. Een stukje pure chocolade na de lunch om een middagdip te voorkomen of voor een belangrijke meeting is dus een goed idee!

Supplementen
Er zijn nog tal van voedingsstoffen die helpen je hersenen zo goed mogelijk te ondersteunen en bijdragen aan focus en concentratie. Het supplement Brain Support van Perfect Health is een zorgvuldig samengesteld supplement met exclusieve kruiden- en plantenextracten en aminozuren die bijdragen aan een goede concentratie, leervermogen, intelligentie en bescherming van de hersenen.

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Het belang van Curcuma
Zijn hoge doseringen in voedingssupplementen veilig?
Supplementen kopen: waar moet je op letten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.