fbpx
Gratis verzending vanaf €30,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €30,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis
3 mei 2022

Paardenbloem extract

De paardenbloem is een welbekende plant met gele bloemen. Het is één van de meest voorkomende onkruidbloemen in Nederland. Wat niet bij iedereen bekend is, is dat de paardenbloem ook een zeer veelzijdig geneeskrachtig kruid is. Verschillende volkeren maken al eeuwenlang gebruik van de geneeskracht van de paardenbloem. De paardenbloem bevat tal van vitaminen en mineralen en wordt van oudsher ingezet om de lever- en galfunctie te ondersteunen. Daarnaast heeft de paardenbloem een positieve werking op de spijsvertering.

Voedingsstoffen in paardenbloem

Met name de paardenbloemwortel zit bomvol voedingsstoffen. De wortel bevat veel bitterstoffen die een gunstige werking hebben ter ondersteuning van de lever- en galfunctie. Daarnaast bevat de wortel ook fytosterolen en vetzuren zoals linoleenzuur, linolzuur, oleïnezuur en palmitinezuur. Verder zitten er in de paardenbloem ook flavonoïden, vitamines B, vitamine C en mineralen als calcium, choline, zink, magnesium, mangaan, ijzer, natrium en selenium.

De gezondheidsvoordelen van paardenbloem

Van oudsher wordt de paardenbloem gebruikt als geneeskruid voor de lever. De bitterstoffen in de paardenbloem zorgen voor een galverhogende en galdrijvende werking waardoor de lever voedsel beter kan verteren. Paardenbloem kan hierdoor van positieve invloed zijn bij ongemakken zoals een leverontsteking of leverinsufficiëntie en bij galblaas ongemakken. Ook kan paardenbloem preventief werken tegen de vorming van galstenen. De bitterstoffen en choline in paardenbloem bevorderen de secretie van speeksel, maag- en pancreassappen waardoor de spijsvertering beter kan plaatsvinden en voedingsstoffen beter kunnen opgenomen worden. Daarnaast kunnen sommige bioactieve stoffen in paardenbloem cholesterolverlagend werken.

Wil je profiteren van de gezonde eigenschappen van de paardenbloem? Dan kun je deze plukken in het wild en de bladeren verwerken in bijvoorbeeld een salade of thee trekken van gedroogde paardenbloembladeren. De werking van de paardenbloemwortel is echter sterker dan het blad. Profiteren van de werking van de wortel van de paardenbloem kan met behulp van paardenbloem extract dat wordt gemalen uit de wortels van een paardenbloem.

Paardenbloem extract is toegevoegd aan Liver Support van Perfect Health dat samen met andere belangrijke kruidenextracten zorgt voor ondersteuning van een goede lever- en galfunctie.

Lees ook
Signalen van vitamine B12 tekortDe paardenbloem is een welbekende plant met gele bloemen. Het is één van de meest voorkomende onkruiLees verder pijl

10% korting

10% korting ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.