fbpx
Gratis verzending vanaf €30,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €30,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis
14 februari 2022

Pau d’Arco

Pau d'Arco | Perfect Health

De Pau d’Arco is een boom die van oorsprong groeit in Zuid-Amerika. De boom beschikt over de hardste houtsoort onder de tropische houtsoorten en heeft violetkleurige bloemen. De boom wordt geroemd dankzij zijn heilzame kwaliteiten en wordt veel gebruikt binnen de kruiden- en traditionele geneeskunde.

Wat doet Pau d’Arco?

Er zijn al diverse wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar de heilzame effecten van Pau d’Arco. Daaruit is gebleken dat zich in de cortex of binnenbast van de Pau D’Arco de werkzame stoffen bevinden, dit zijn onder andere: Lapachol, lapachenole, xyloïdine, alpha lapachone, beta lapchone, tabebuïne, bioflavonoïden (quercitine) en methylanthrachinonen.

De verschillende geïsoleerde bestanddelen in de kern van de bast hebben antioxidatieve werking, beschikken over ontstekingswerende eigenschappen en werken immuun stimulerend. Ook beschikt de bast van de boom over stoffen die afweer ondersteunen tegen schimmels en bacteriën.

In de kruidengeneeskunde wordt het extract onder andere ingezet bij ondersteunen van:

  • weerstand tegen schimmels
  • bloeddruk
  • bloedvaten

Het gebruik van Pau d’Arco

Pau d’Arco is verkrijgbaar als thee maar ook geconcentreerd in supplementvorm. Daarnaast wordt Pau d’Arco ook toegevoegd aan supplementencomplexen welke bestaan uit meerdere werkzame stoffen. Pau d’Arco kan worden specifiek worden gebruikt, maar ook preventief.

Lees ook
Signalen van vitamine B12 tekortDe Pau d’Arco is een boom die van oorsprong groeit in Zuid-Amerika. De boom beschikt over de hardsteLees verder pijl

10% korting

10% korting ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.