10% korting ontvangen?
15% korting op Q10 Ubiquinol t/m 6 maart. CODE: Q15 (n.v.t. op herhaalservice & voordeelverpakkingen)
Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Positief denken is van belang voor een optimale gezondheid

Positief denken blog

De wetenschap is het er over eens: positief denken is goed voor onze gezondheid. Er zijn verschillende onderzoeken die aantonen dat een positieve mindset goed is voor onze gezondheid en andersom geldt dit ook. Negatieve gedachten kunnen leiden tot gezondheidsproblemen. We zijn ons vaak niet bewust hoe sterk de connectie tussen onze geest en ons lichaam is. De kracht van ons brein is echter enorm groot. De gedachten en emoties die we hebben stimuleren namelijk productie van bepaalde stoffen die zowel onze emotionele als onze fysieke gezondheid beïnvloeden. Ons denkpatroon kan het lichaam en de gezondheid daarom zowel positief als negatief beïnvloeden. Hieronder leest u over het belang van positieve gedachten voor de gezondheid en hoe je positiever kunt denken.

Het effect van positieve en negatieve gedachten en dankbaarheid

Het is bewezen dat een positieve instelling hormonen vrij laat die verantwoordelijk zijn voor het versterken van het immuunsysteem. Zo komen er onder andere serotonine en dopamine vrij wanneer we euforisch of blij zijn. Andersom is ook aangetoond dat negatieve gedachten een tegenovergesteld effect hebben en het immuunsysteem verzwakken waardoor we eerder vatbaar zijn voor gezondheidsproblemen. Wanneer we negatief denken start het lichaam diverse chemische, elektronische en magnetische activiteiten op die het lichaam ervaart als stress. Een beetje van deze activiteiten is gezond, maar te veel stress kan leiden tot fysieke klachten. Zo kan dit leiden tot onder meer een hoge bloeddruk, chronische vermoeidheid of pijn. Positieve gedachten en optimisme leiden weer tot minder stress en kunnen leiden tot minder pijn en gezonder gedrag wat onze gezondheid ook ten goede komt.

Een krachtige en positieve gedachte die ook invloed heeft op onze gezondheid is dankbaarheid. Tegenwoordig willen veel mensen meer of juist minder en zijn zij niet tevreden met wie zij zijn en wat zij hebben. Het is echter belangrijk om dankbaar te zijn voor wie u op dit moment bent, voor wat u heeft en hebt bereikt en voor wie u allemaal om zich heen heeft. Dankbaarheid creëert rust, zorgt voor tevredenheid, acceptatie en waardering. Die rust is de oplossing tegen frustratie die men veelal voelt en zorgt voor maximale gezondheid en gevoelens van geluk.
Dankbaarheid en positieve gedachten zorgen samen voor optimale gezondheid, meer zelfliefde en de motivatie om doelen te behalen. Met een positieve mindset trekt u ook meer positieve gebeurtenissen aan.

Positief gaan denken

Positief denken lijkt makkelijk, maar kan voor velen ontzettend lastig zijn. Wie langere tijd negatieve gedachten heeft, creëert een negatief gedachtenpatroon en komt op die manier vast te zitten in een vicieuze cirkel. Het is zaak om deze vicieuze cirkel te doorbreken, daarbij kunnen een aantal tips u helpen. Besef ten eerste dat positiviteit van groot belang is en richt u op wat al goed gaat en wees daar dankbaar voor, dit zal snel zorgen voor een positief gevoel. Betrap uzelf vervolgens op negatieve gedachten, wanneer deze opkomen probeer ze dan om te bouwen naar een positieve gedachte of gebeurtenis. Lach meer, lachen is gezond en ontspant het lichaam. Dit zal bijdragen aan een positieve houding en positieve gedachten. Focus op resultaat en maak kleine stappen die uiteindelijk zorgen voor grote verandering.

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Het belang van Curcuma
Zijn hoge doseringen in voedingssupplementen veilig?
Supplementen kopen: waar moet je op letten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.